Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Cotlet de porc cu unt si legume sotate cu sos de soia

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc feliat cu os
500 g broccoli
500 g morcovi
400 g ceapă albă
200 ml vin alb
100 g unt
50 g ghimbir
100 ml sos de soia
10 g ardei iute
50 g coriandru proaspăt
10 g sare
8 g piper

Util

  • Pentru o friptură mai fragedă, se recomandă lăsarea cărnii la marinat, la frigider, peste noapte.


Preparare

    1

Se curăță toate legumele, se taie în fâșii longitudinale egale și se prepară marinada pentru carne.

    2

Într-un bol încăpător se adaugă mirinul, vinul alb, sosul de soia, coriandru proaspăt, cepele tăiate în sferturi și un morcov tăiat grosier, sare, piper și puțin ardei iute pentru gust.

    3

Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii iar apoi se ține la marinat minim o oră.

    4

După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage în tigaie, în puțin ulei de măsline, pe ambele parți pentru a prinde o crustă de culoare aurie.

    5

Între timp, cuptorul se încinge la 200°C unde se ține cotletul la cuptor de preferat într-o tavă de inox, peste care se aduagă o ceapă tăiată în patru și puțin unt și se mai lasă aproximativ 6 minute. Separat, se pun la fiert într-o oală în care s-a pus sare, piper, ghimbir și un cub de unt, morcovii pentru aproximativ 3 minute după care se scot într-un bol cu apă rece și gheață.

    6

Cu 10 minute înainte de a scoate cotletele de porc cu os feliat de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki și se va adăuga o crenguță de coriandru proaspăt.

    7

Se servește alături de broccoli și morcov în crustă de panko. Se presară pe deasupra preparatului coriandru.