Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Chow mein, în stil Hong-Kong, cu porc și verdețuri

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 488/​2043
    kcal / kJ
  • 73 g
    carbo-hidrați
  • 17 g
    proteine
  • 13 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    488/2043 kcal/kJ, 73 g carbo-hidrați, 17 g proteine, 13 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

25 g ciuperci uscate chinezești sau shiitake
340 g tăiței de orez chinezești
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 cățel mare de usturoi, pisat
1 lingură ghimbir proaspăt
1 ardei iute roșu sau verde, curățat de semințe și tocat mărunt
2 lingurițe amestec „5 arome”
200 g file de porc
2 ardei grași verzi
100 g buchețele mici de broccoli
2 tije de țelină
2 linguri sos de soia
1 lingură vin de orez (sake sau mirin) sau sherry sec
100 g germeni de fasole
2 linguri coriandru proaspăt
2 lingurițe ulei brun de susan
frunze de coriandru proaspete, pentru ornat
bulion de pui sau legume (opțional)

Util

  • Un amestec de verdețuri dă culoare, textură crocantă și valoare nutritivă acestui stir-fry cu tăiței, carne de porc și ciuperci uscate. Tăițeii cu ou chinezești se prepară mai repede decât pastele occidentale – au nevoie doar de o înmuiere scurtă – astfel încât această rețetă este gata în mai puțin de 30 de minute. AVANTAJE: Conținutul mediu de grăsimi al cărnii slabe de porc este de 3,5% (3,5 g la 100 g), cam același cu cel al pieptului de pui, care (fără piele) este de 3,2 g la 100 g. Carnea de porc este și o bună sursă de zinc și conține cantități folositoare de fier și vitamine B, mai ales B1, B6, B12 și niacină. SUGESTII: Înlocuiește carnea de porc cu piept dezosat de pui (fileuri), tăiat feliuțe subțiri, sau creveți tigru cruzi, decorticați. Pentru o versiune vegetariană delicioasă, omite fileul de porc și adaugă 300 g păstăi de mazăre mange-tout sau de mazăre obișnuită. Porumbul tânăr, tăiat în jumătate pe lungime, morcovii feliați, fasolea verde tocată, buchețelele de conopidă și ciupercile proaspete, feliate, sunt toate la fel de potrivite.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se pun ciupercile într-un castronel și se acoperă cu apă clocotită. Se lasă 10 minute la înmuiat. Se căptușește o sită cu tifon sau prosoape de hârtie și se așază deasupra unui castron, după care se toarnă ciupercile cu lichidul în care s-au înmuiat. Se măsoară lichidul strecurat și se completează, până la 100 ml, cu bulion de pui sau de legume, dacă este necesar, după care se lasă deoparte. Se aruncă tulpinile tari ale ciupercilor, iar pălăriile se feliază și se pun deoparte.

    2

Cât timp se înmoaie ciupercile, se pun tăițeii de orez într-un castron mare și se acoperă bine cu apă clocotită. Se lasă la înmuiat 4 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până se fac fragezi. Se scurg și se pun deoparte.

    3

Se încinge un wok sau o tigaie mare, pe foc iute. Se pune 1 lingură ulei de floarea-soarelui și, când este fierbinte, se adaugă usturoiul, ghimbirul tocat, ardei iute, după gust, și „5 arome”. Se stir-fry 30 de secunde, având grijă să nu se ardă ingredientele.

    4

Se adaugă carnea de porc tăiată fâșiuțe și se continuă 2 minute sau până ce sunt făcute. Se folosește o spumieră ca să se scoată din wok; se pun deoparte.

    5

Se adaugă restul de ulei în wok și se încinge până ce aproape începe să fumege. Se adaugă ardeii grași curățați de semințe și feliați subțire, broccoli, țelina feliată subțire și ciupercile și se stir-fry 2 minute. Se adaugă lichidul de la înmuierea ciupercilor, sosul de soia și vinul de orez, după care se readuce carnea în wok. Se continuă gătitul, amestecând constant, timp de 1 minut, sau până când carnea este bine încinsă.

    6

Se adaugă tăițeii și germenii de fasole și se amestecă rapid, cât să se încălzească ingredientele, fără a înmuia mugurii de fasole, căci trebuie să rămână crocanți.

    7

Se adaugă coriandrul tocat și se stropește cu ulei de susan. Se servește acest chow mein imediat, ornat cu frunze de coriandru.