Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cartofi dulci umpluți cu sparanghel și hummus (VEGAN)

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

4 bucăți (350 g fiecare) cartofi dulci
sare
1 lămâie bio
400 g ardei iute (chilli)
câteva fire sparanghel verde
pătrunjel
mentă
1 bucată arpagic
2 căței usturoi
1 conservă (greutate scursă 265 g) năut
4 linguri ulei de măsline
piper Cayenne
1 bucată iaurt de cocos
2 pachete Batoane K-Take it Veggie

Preparare

    1

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

    2

Spălați cartofii dulci, scurgeți-i, frecați-i cu sare, întindeți-i pe hârtie de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.

    3

Clătiți lămâia cu apă fierbinte, uscați, dați coaja pe răzătoare și stoarceți sucul. Spălați sparanghelul, ierburile și ardeiul iute, scurgeți, curățați treimea inferioară a sparanghelului și tăiați capetele lemnoase.

    4

Se culege patrunjelul si frunzele de menta si se taie arpagicul in rondele fine. Ardeiul iute se taie in jumatate, se scot semintele si se taie fasii fine.

    5

Se curata usturoiul, se scurge nautul, se clateste cu apa rece, se scurge si se paseaza marunt cu 80 ml apa, 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi si jumatate din ierburi. Se condimentează cu sare și 1 linguriță suc de lămâie.

    6

Tocați mărunt usturoiul rămas, amestecați cu sparanghelul și uleiul de măsline rămas și dați la cuptor cu 20 de minute înainte de sfârșitul timpului de gătit pentru cartofii dulci.

    7

Amestecați iaurtul de cocos cu sare, sucul de lămâie rămas și coaja până se omogenizează.

    8

Pregătiți bastoanele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scoateți cartofii dulci și sparanghelul din cuptor și tăiați cartofii dulci pe lungime. Murați sparanghelul, stropiți iaurtul de cocos și serviți cu hummus presărat cu ierburi și fâșii de chili.

    9

Sfat: Cartofii dulci umpluți se potrivesc de minune cu felii de tofu K-take it veggie și nuggets K-take it Veggie sau falafel K-take it Veggie.