Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Cârnați de porc în sos roșu

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

800 g cârnați de porc în maț de porc
100 ml vin roșu
100 ml ulei de măsline
400 g roșii
200 g pastă de roşii
100 g ceapă
2 legături pătrunjel verde
1 legătură ceapă verde
1 legătură cimbru
4 căței de usturoi
10 g sare
5 g piper

Preparare

    1

Cârnații de porc în maț de porc se rumenesc în tigaie pe ambele părți pentru 2-3 minute pe fiecare parte și se lasă deoparte, să se răcorească. Pentru a avea un gratin deosebit, se mai poate adăuga pe deasupra lor un strat generos de unt și cimbru proaspăt.

    2

În acest timp, cât se răcoresc cârnații, se curăță ceapa care în mod optim se taie în 6-8 bucăți în funcție de cât este de mare. Se pregătește o tavă în care se așează cârnații, iar alături de aceștia se adaugă ceapa tăiată bucăți. Pentru un strop de savoare, cârnații se stropesc cu câteva picături cu ulei de măsline. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se lasă în cuptorul în prealabil preîncălzit la o temperatură de aproximativ 180°C pentru aproximativ 15 minute.În timpul în care se gătesc cârnații, ceapa din tavă se va înmuia iar în zeama lăsată de aceștia se adaugă vinul roșu picurându-se pe toată lungimea tăvii și se mai lasă în cuptor pentru încă 5 minute.

    3

Separat, se toacă foarte mărunt ceapa verde, roșiile se spală, se decojesc și se taie în bucăți cât mai mici, iar la urmă se zbobesc cățeii de usturoi iar într-o tigaie adâncă în care s-a adăugat o lingură de ulei de măsline se pun la înăbușit legumele pentru aproximativ 10 minute. Se acoperă totul cu un capac iar după cele 10 minute, timp în care legumele au avut timp să evapore apa din ele, se adaugă sosul de roșii puțin câte puțin, amestecând continuu ca toată compoziția să capete consistența unui sos mai gros. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde proaspăt.Înainte de a se servi acest fel de mâncare, pentru un gust de savoare, după ce cârnații, sosul roșu și legumele au fost gătite, toata compoziția se așează într-un vas de sticlă termoizolat și se lasă la cuptor la o temperatură de 180°C pentru câteva minute.

    4

Pe o farfurie întinsă se așează cârnații, peste care se pune sosul. Se asezonează cu sare, piper și pătrunjelul verde pentru o aromă proaspătă și un aspect savuros.