Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Brioşe monştri

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 bucăți)

220 g unt moale
180 g zahăr
5 ouă
400 g făină
2 lingurițe praf de copt
5 linguri lapte
colorant alimentar galben, roşu, albastru şi verde, rezistent la coacere
400 g cremă de brânză
4 linguri unt moale
6 linguri zahăr pudră
ochi de zahăr
şnururi din jeleu verzi şi roşii, biscuiţi cu ciocolată plaţi, rupţi în jumătăţi
În afară de acestea: forme de brioşe mici, colorate sau pentru Halloween, din hârtie

Util

  • Ornaţi brioşele cu ochi de zahăr, biscuiţi şi şnururi din jeleu pentru a le oferi aspect de monştri. Adăugaţi după preferinţă stropi de sânge cu colorant alimentar.


Preparare

    1

Frecaţi untul cu zahăr până obţineţi o spumă groasă. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi. Încorporaţi făina, praful de copt, şi laptele şi împărţiţi aluatul în 4 porţii. Vopsiţi porţiile fiecare în altă culoare cu colorant alimentar galben, roşu, albastru şi verde.

    2

Puneţi aluatul în straturi în tava de brioşe (cu 12 adâncituri) în care aţi aşezat formele mici din hârtie, coaceţi-le în cuptorul preîncălzit la 180°C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160°C) timp de aprox. 30-40 de minute pană devin brun-aurii şi lăsaţi-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

    3

Amestecaţi crema de brânză, untul şi zahărul pudră şi coloraţi amestecul în verde cu colorant alimentar. Puneţi crema într-un poş cu vârf în stea şi şpriţaţi-o pe brioşe ca şi „capete de monştri“.