Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Albă ca Zăpada

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 porții)

Ingrediente foi prăjitură Albă ca Zăpada

2 ouă
150 g unt topit
vanilie
150 g zahăr pudră
150 ml smântână
1 plic praf de copt
500 g făină

Ingrediente cremă prăjitura Albă ca Zăpada

150 g amidon
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
1 L lapte
zeama de la o lămâie
coaja de la o lămâie
200 g unt

Preparare

    1

Mod de preparare foi prăjitura Albă ca Zăpada: Iată reţeta pentru foi prăjitură albă ca zăpada. Se adaugă într-un bol ouăle, untul topit şi răcit şi smântâna. Se amestecă bine, se adaugă vanilia, praful de copt şi zahărul pudră, se amestecă, iar la final se adaugă treptat, făina. La început se amestecă cu o spatulă şi apoi cu mâna până se obţine un aluat omogen care se lasă în bol, acoperit, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a odihnit, se împarte aluatul în 3 părţi egale. Se întinde fiecare foaie de aluat, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor, la 180° C, timp de 10 minute sau până se rumeneşte uşor. Se lasă foile la răcit înainte de asamblare.

    2

Mod de preparare cremă pentru prăjitura Albă ca Zăpada: Iată reţeta pentru crema prăjiturii albă ca zăpada. Se adaugă amidonul sau făina într-un vas, zahărul şi vanilia. Apoi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se pune vasul pe foc, se lasă să fiarbă până se îngroaşă, dar se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când e gata, se ia de pe foc şi se adaugă zeama şi coaja de lămâie. La final, se adaugă untul care este la temperatura camerei şi se omogenizează. Apoi se acoperă crema cu o folie alimentară şi se lasă la răcit.

    3

Asamblare Prăjitura Albă ca Zăpada După ce s-au răcit şi foile şi crema, se pune prima foaie, se adaugă cremă, se întinde, se adaugă cea de-a doua foaie, se apasă puţin, se pune din nou cremă, se întinde şi la urmă se pune ultima foaie şi se termina cu crema rămasă. Se împachetează prăjitura în hârtie de copt şi se pune deasupra o greutate. Se lasă pâna a doua zi când se presară nucă de cocos, zahăr pudră sau chiar coajă de lămâie şi apoi se taie.