Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Fă-ți propria hârtie de împachetat: Idei de bricolaj pentru copii

Se apropie Crăciunul sau o zi de naștere și mai ai nevoie de hârtie de împachetat? Atunci fă-ți propriile ambalaje anul acesta: Le poți realiza împreună cu copiii tăi. Iată trei idei minunate pentru a fi creativi împreună și pentru a realiza motive individuale.

Pe un suport de lemn se află un cadou învelit în hârtie de împachetat, legat cu o panglică roșie și albă și decorat cu o felie de portocală și o ramură de brad. În jurul cadoului se află un cadou mai mic și ustensile pentru împachetat.
© Anna – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

 • Creativ și sustenabil: Poți confecționa foarte rapid hârtie de împachetat împreună cu copiii. 
 • Pentru acest proiect DIY găsești aici idei și instrucțiuni simple pentru hârtie de ambalat cu motive minunate.
 • De la panglica de cadou din lână la mesaje în sticle: Aici găsești multe sfaturi pentru ambalaje sustenabile.  
Avantaje

De ce merită să-ți faci propria hârtie de împachetat

Hârtia de împachetat cadouri DIY nu este bună doar pentru mediu, ci și pentru portofelul tău. De asemenea, este rețeta perfectă împotriva plictiselii: Este distractiv să confecționezi propria hârtie de împachetat și poți adăuga o notă personală cadoului tău. Concepe propriile creații cu puțin efort și împachetează cadourile. În acest articol vei găsi idei ușor de pus în aplicare cu copiii. Hârtia nu este suficientă pentru a împacheta complet pachetul? Lipește resturile de hârtie unul lângă altul pe pachet. Amestecă diferite tipuri de hârtie și creează-ți propriul model armonios de mozaic. Copiilor tăi le va plăcea să atașeze resturile de hârtie pe cadouri. De asemenea, faci un lucru bun pentru mediu: Folosești resturile, în loc să le arunci la gunoi. 


Hârtie veche

Cum să reciclezi ziare sau cărți într-un mod inedit

Diverse cadouri cu ambalaje diferite se află pe un fundal roz. În stânga și în dreapta imaginii se pot vedea o tavă de biscuiți și un pom mic de Crăciun.
© Kaufland Ziare vechi, reviste sau cărți pentru copii de care nu mai ai nevoie: Din hârtie poți realiza hârtie de împachetat drăguță și unică.

Ziarele vechi, revistele sau cărțile pentru copii nu trebuie să ajungă la gunoi sau să acumuleze praf pe un raft. Pentru că sunt o alternativă excelentă la hârtia clasică de împachetat cadouri. Chiar și hârtiile cu portative de care nu mai ai nevoie sunt, de asemenea, potrivite pentru împachetarea cadourilor. Dacă folosești o cutie de carton ca ambalaj, poți să lipești hârtiile cu portative pe cutie. Folosește orice resturi drăguțe de hârtie pe care le găsești pentru a da o notă personală cadourilor tale.


Hârtie de împachetat

Decorează hârtia de împachetat: Cele mai bune sfaturi 

Pe un fundal albastru deschis se află mai multe cadouri de diferite dimensiuni, împachetate cu hârtie handmade.
© Kaufland Să bricolezi hârtie pentru cadouri este distractiv și sustenabil. Un alt avantaj: Îi dai cadoului o notă personală.

Hârtia de împachetat este perfectă pentru a crea ambalaje de cadouri individuale. Hârtia groasă este rezistentă și o poți folosi la decorat foarte bine datorită culorii sale naturale. Folosește poze, fâșii de hârtie sau materiale naturale pentru a înfrumuseța cadourile. 

Ai nevoie de: 

 • Hârtie de împachetat
 • Pistol de lipit
 • Materiale decorative, cum ar fi conuri mici, frunze colorate, crenguțe, frunze de toamnă colorate, felii de portocale uscate sau batoane de scorțișoară. Bandă adezivă decorativă sau fâșii de hârtie colorată (de exemplu, reviste sau resturi de la hârtie de ambalat)

Cum procedezi: 

Împachetează cadoul în hârtie și lipește crengi de brad, ramuri, un baton de scorțișoară, flori uscate sau felii de portocală cu pistolul de lipit; o fotografie personală este, de asemenea, minunată. Împachetezi un cadou pentru Crăciun? Atunci decupează motive de Crăciun, cum ar fi brazi sau stele, din hârtie colorată și lipește-le pe hârtia de împachetat. Din banda adezivă decorativă poți să faci, de exemplu, lumânări: Taie banda în fâșii, lipește-le și adaugă o cariocă și un fitil. Posibilitățile sunt nelimitate. Tu și copiii tăi puteți da frâu liber creativității pentru a crea ambalajul perfect pentru cadourile de Crăciun.


Instrucțiuni

Instrucțiuni simple pentru sare de mare DIY

Aici găsești o rețetă foarte simplă de sare de baie. 

Ai nevoie de:

 • Borcane cu capac filetat
 • O pungă cu sare de mare de la Marea Moartă 
 • Colorant alimentar
 • Opțional pentru aromă în sare: o lingură de ulei eteric sau flori uscate  
 • Lingură

Cum procedezi:

 1. Toarnă puțină sare de mare de la Marea Moartă în borcanul cu capac filetat. Apoi adaugă un pic de ulei aromatic, aproximativ 5 picături pentru fiecare pahar și în funcție de cantitatea de sare. La final, poți adăuga colorantul alimentar. În acest caz, cu cât adaugi mai multă culoare în amestec, cu atât sarea devine mai închisă la culoare.
 2. Când toate ingredientele sunt în borcan, amestecă bine compoziția de sare de baie. Strânge bine capacul.
 3. Sfat pentru sare de baie colorată: Poți lucra cu diferite culori. Dacă vrei să faci sare de baie curcubeu, folosește mai multe borcane pentru a amesteca diferitele culori și apoi așază-le într-un borcan gol. Astfel obții un efect de culoare deosebit.

Ștampilă din cartofi

Hârtie de împachetat: Cum să îți creezi propriul model

Pentru această idee de bricolaj, ar trebui să treci cartofii pe lista de cumpărături dacă nu ai în casă. Din cartofi poți realiza ștampile cu care poți imprima modele și imagini amuzante pe hârtia de împachetat. Cei mici, în special, vor aprecia tehnica de ștampilare. Este posibil ca ei să știe cel mai bine cum funcționează metoda de la grădiniță sau de la școală. 

Ai nevoie de: 

 • Cartofi
 • Forme de prăjituri
 • Vopsea, de exemplu, acrilice 

Cum procedezi: 

 1. Pregătește toate materialele în prealabil pe o suprafață de lucru. 
 2. Taie un cartof în două și presează o formă de prăjitură în el. Taie cu grijă de la margine până la forma rezultată, astfel încât să îndepărtezi marginea și să obții o ștampilă drăguță.
 3. Apoi, copilul tău poate să picteze cartoful și să-l ștampileze. Clătește cartofii cu apă rece și usucă-i cu hârtie de bucătărie în cazul în care copilul tău dorește să schimbe culoarea. Sfat: Dacă nu ai cartofi la îndemână, îmbracă formele de prăjituri în vopsea și folosește-le ca modele de ștampile. Copiii pot desena motivele cu pensula.
Pasul 1
Imagine de sus: pe un fundal turcoaz se află hârtie de împachetat. Pe ea se află o farfurie cu un cartof crud și un cuțit, alături sunt vopsele colorate, doi cartofi și forme de prăjituri.
© Kaufland
Pasul 2
Pe o farfurie se află motive din cartofi tăiate, lângă sunt câteva forme de prăjituri și un cuțit.
© Kaufland
Pasul 3
Două mâini folosesc motive din cartofi decupate ca ștampile și ștampilează hârtia de împachetat cu diferite motive și culori.
© Kaufland

Rolă de ștampilat

Folosește făcălețul ca model de ștampilă

Ștampilarea cu cartofi nu este suficient de rapidă pentru tine? Atunci fă-ți propria rolă de ștampilat dintr-un făcăleț și hârtie gumată. 

Ai nevoie de: 

 • Bandă dublu adezivă
 • Motive din hârtie gumată, de exemplu, forme de stele
 • Făcăleț
 • Vopsea, de exemplu, acrilice

Cum procedezi: 

 1. Înfășoară făcălețul cu bandă dublu adezivă și decupează din hârtia gumată motivele care îți plac ție și copiilor tăi. Puteți folosi, de asemenea, forme de prăjituri ca model. 
 2. Fixează motivele din hârtie gumată pe făcăleț. Hârtia gumată este adecvată pentru ștampilare, deoarece materialul nu absoarbe vopseaua.
 3. Vopsește motivele din hârtie gumată și întinde-le pe hârtie cu ajutorul făcălețului. Acesta este un mod rapid și ușor de a crea hârtie de împachetat unică, după bunul plac.

Sfat: Dacă copilul tău vrea să-și creeze propria rolă de ștampilat, făcălețul reprezintă cea mai bună metodă.

Pasul 1
Pe fundal roz se află un făcăleț înfășurat în bandă dublu adezivă.
© Kaufland
Pasul 2
Două mâini țin făcălețul ornat cu ștampile.
© Kaufland
Pasul 3
Hârtie de împachetat imprimată cu ștampile.
© Kaufland

Mai multe idei

Ambalare inteligentă: Mai multe idei de reciclare

Îți place să tricotezi? Atunci, în loc de panglică, poți folosi resturi de lână care sunt prea scurte pentru a le folosi la tricotat. 

 • Dacă copiilor le place să picteze, păstrează desenele și picturile: Dacă copiii sunt de acord, de acum încolo le poți folosi creațiile ca hârtie de împachetat. 
 • Transformă ambalajul într-un cadou: Dacă cel care primește cadoul gătește, poți împacheta cadouri sub formă de rețete din reviste sau poți alege un prosop de vase în care să împachetezi cadoul.
 • Îți place să dăruiești clipe speciale sub formă de vouchere? De această dată le poți împacheta într-un mod original: Scrie pe o bucată de hârtie ce vrei să faci cadou și rulează hârtia astfel încât să încapă într-o sticlă. Adaugă o fundă frumoasă în jurul sticlei și mesajul tău poate fi livrat cu succes!