Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tortul Red Velvet: preparare și tipuri de rețete | Kaufland

Când este tăiat, tortul Red Velvet are o culoare roșu închis caracteristică. Blatul pufos se ascunde sub o cremă răcoritoare de brânză. În acest articol îți vom spune cum poți face chiar tu tortul acasă și îți vom oferi trei sfaturi pentru a nu da niciodată greș. Dacă te-ai întrebat de unde îi provine denumirea, ai un motiv în plus să citești acest articol.

O prăjitură Red Velvet fotografiată de aproape, pe o farfurie, din care s-a tăiat o felie mare, și în care se vede interiorul cu două straturi roșii și cremă albă la mijloc. În dreapta se poate vedea un șervet cu model și un platou pentru torturi.
© Kaufland

Conținutul pe scurt

  • Red Velvet, tortul aerat originar din SUA, a devenit popular în întreaga lume.
  • Numele provine de la culoarea roșie și de la consistența aerată.
  • Află de aici rețeta de tort Red Velvet care te va ajuta să obții nuanța perfectă de roșu.
  • Există o mulțime de rețete de prăjituri Red Velvet: de la brioșe la prăjituri, ai o mulțime de opțiuni. 
Istorie

De unde provine numele?

Torturile pufoase au apărut în epoca victoriană. Înainte de descoperirea prafului de copt și a bicarbonatului de sodiu, torturile aveau consistența unei pâini. În aluat se adăuga drojdie pentru a-l face să crească. Desigur, aceasta nu se găsea ca acum, ambalată în magazine și era greu de obținut. Albușurile bătute se foloseau deja, dar pentru a crea un aluat mai fin și aerat, se foloseau cacaua și făina de migdale. Ciocolata era scumpă, dar în secolul al XIX-lea, torturile decadente precum Devil’s Cake preparat cu ganache de ciocolată și lapte au devenit mai populare în SUA. Înaintea tortului Red Velvet, rețetele folosite erau pentru torturi de ciocolată. 

Inclusiv tortul Red Velvet fără colorant conținea ciocolată, dar în cantități mici și sub formă de cacao pudră. Aceasta era puțin mai ieftină și dădea preparatelor o culoare roșie maronie. Cacaua obținută din boabe neprăjite conține antocianină. Aceasta reacționează cu lichidele acide, respectiv laptele bătut și oțetul, și colorează aluatul. Pentru Red Velvet, rețeta de tort include și bicarbonat de sodiu. Acesta oferă preparatului o culoare mai închisă decât praful de copt. Și cacaua pudră contribuie la culoarea roșie a tortului. De regulă, pentru acest tip de tort se folosește glazură Ermine, o variantă specială a cremei de unt. În anii 1940, a apărut tortul Red Velvet cu sfeclă și coloranți artificiali.


Preparare

Rețete și sfaturi: Cum se pregătește Red Velvet

Îți place să gătești, dar nu ai încercat niciodată tort Red Velvet conform rețetei originale? Acum este momentul potrivit. Află de aici pas cu pas ce trebuie să faci. Pentru a-ți asigura reușita, ține cont de trei sfaturi: 

  • baza tortului este un aluat din făină și albuș de ou bătut. Pentru ca blatul să iasă bine, făina trebuie cernută înainte de a fi adăugată în albușul de ou. Astfel, compoziția va fi uniformă și pufoasă.
  • Pentru a tăia straturile tortului, așteaptă întâi ca acesta să se răcească complet. Apoi folosește o pungă și un vârf pentru decorare pentru a doza crema pe blatul de bază, pentru a nu o întinde atât de mult. Astfel, nu vor pătrunde firimituri roșii în crema albă. Acest lucru este foarte important dacă nu vei decora tortul cu altceva. 
  • Ai în vedere să măsori corect ingredientele. Mai ales în cazul rețetei de Red Velvet originale, acest lucru este foarte important pentru a obține culoarea dorită.

Particularități

De ce este unic

În prezent, există mai multe modalități de preparare a aluatului colorat. Conține lapte bătut și deseori, de asemenea, oțet, cacao pudră și bicarbonat de sodiu, dar culoarea intensă este oferită de coloranți artificiali. Aroma dulce de vanilie și gustul subtil de cacao se potrivesc de minune cu crema ușor acrișoară, făcută de obicei din cremă de brânză. De regulă, acest tort conține ingrediente dulci și proaspete, precum lapte bătut combinat cu crema de unt sau crema Ermine. Această cremă cu făină conține mai puțin zahăr decât cea de unt și este ușor de manipulat la decorare. Tortul tăiat în formă de inimă este perfect pentru ocazii precum zile de naștere, ziua mamei sau Ziua Îndrăgostiților. Vara poți adăuga un strat de căpșune sau poți înlocui crema de brânză cu una de afine.


Variante

Red Velvet altfel: brioșe și fursecuri

În locul tortului clasic, poți servi și brioșe Red Velvet. Acestea se coc timp de aproximativ 20 de minute la cuptor, în forme speciale de brioșe. Apoi decorează-le cu crema de brânză. O altă alternativă delicioasă ar fi să adaugi ciocolată albă în crema de brânză. Poți face chiar și macarons Red Velvet cu cremă de brânză. Și pentru macarons se folosesc colorant alimentar și cacao pentru a le da culoarea roșie, deoarece acestea vor căpăta mai mult o nuanță de roz dacă veți folosi doar colorant alimentar. Dacă preferi gustările crocante, poți face rețeta preferată de prăjituri, pe care o vei colora cu colorant roșu. Astfel poți face fursecuri Red Velvet. Sfat: În locul cremei tradiționale, poți folosi bucăți de ciocolată albă.