Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Diferitele varietăți de noodles asiatici

Noodles prăjiți cu sos de soia și legume, supe asiatice cu noodles Mie sau Ramen: există o mulțime de rețete cu noodles. Prin ce se deosebesc diferitele sortimente, ce ingrediente se potrivesc cu fiecare sortiment și cum se pregătesc? Am pregătit răspunsurile și o rețetă delicioasă.

Se pot vedea noodles prăjiți, într-o farfurie albă adâncă.
© topntp – stock.adobe.com

Conținutul pe scurt

  • Soba, Ramen, Udon, Mie: există nenumărate sortimente, pentru toate gusturile.
  • Gustul și consistența variază de la o rețetă la alta.
  • De aici vei afla ce trebuie să ai în vedere la gătirea diferitelor tipuri de paste, precum și mâncărurile în care se folosesc acestea.
Definiție

Ce sunt noodles?

Pastele au o tradiție îndelungată nu numai în Europa, dar și în bucătăria asiatică. Oricine a călătorit în Asia a văzut tarabele tradiționale cu mâncare preparată direct în fața clienților, pe marginea drumului, emanând o aromă delicioasă. Varietățile și gusturile sunt la fel de diverse ca în Europa, dar se și prepară diferit. Astfel, spre deosebire de pastele europene, noodles sunt făcuți de obicei din orez și amidon, motiv pentru care sunt ceva mai lipicioși și au un gust mai intens. 


Avantaje

Ce particularități prezintă?

O supă cu noodles de orez servită cu un bol cu sos de soia alături.
© WONG SZE FEI – stock.adobe.com Delicioși în supe: noodles de orez reprezintă una dintre multiplele varietăți de noodles asiatici.

Spre deosebire de pastele europene făcute din grâu dur, cele asiatice au un avantaj: deși sunt, de asemenea, uscate pentru a se păstra pe termen mai lung, se gătesc foarte repede și trebuie fierte pentru scurt timp în apă sau supă concentrată. Deoarece ingredientele de bază absorb sosurile și condimentele diferit, este important să știi ce noodles se potrivesc în fiecare rețetă.


Sortimente

Ce tipuri de noodles există?

Sortimentele se pot deosebi prin aspect, metodă de preparare și consistență. Mai jos îți oferim o vedere de ansamblu asupra sortimentelor cunoscute:

Noodles de orez

O tigaie cu noodles și un bol mic cu alte ingrediente
© gkrphoto – stock.adobe.com Împreună cu legume, se pot folosi pentru a crea o mulțime de mâncăruri delicioase și sănătoase.

Forma lor ne amintește de tagliatelle, dar sunt mult mai ușori, deoarece sunt făcuți din făină de orez. Acești noodles fără gluten sunt folosiți în multe rețete asiatice: În bucătăria vietnameză, sunt folosiți în supele Pho Bo, în Thailanda, sunt folosiți în Pad Thai: un fel de mâncare cu sos de pește, ou și alune. De asemenea, se potrivesc excelent și cu legumele proaspete.

Tăiței transparenți

Dacă sunt uscați, se rup cu ușurință. Dacă îi lași în apă pentru puțin timp, devin moi și aproape transparenți - de aici le provine și denumirea. Tăițeii transparenți sunt produși din amidon de fasole mung și apă, având un gust neutru. Sunt perfecți pentru absorbirea altor arome, de exemplu, în salate sau în supe. De asemenea, sunt excelenți și pentru pachețelele de primăvară sau în alte tipuri de găluște asiatice. Chiar și prăjiți arată excelent în farfurie.

Ramen

De un galben intens, lungi și ușor ondulați - aceștia sunt ramen, folosiți în restaurantele specializate în ramen din Japonia. Acolo sunt pregătiți proaspeți, din făină albă, ouă, apă și sare. Apoi, se servesc în mod tradițional în supe. În Germania se pot achiziționa uscați, de obicei, fără ouă adăugate. Dacă nu vrei să îi folosești în supe, sunt perfecți prăjiți sau serviți alături de carne sau pește. Se gătesc în apă timp de aproximativ cinci minute.

Mie

Noodles Mie sunt originari din China și sunt ceva mai lungi decât alte varietăți, fiind disponibili de obicei ca produs instant, comercializat în blocuri. Conțin făină de grâu, apă, ou și sare și seamănă la aspect cu spaghetele. Se adaugă în supă de pui sau se gătesc la wok împreună cu diverse sosuri. Datorită suprafeței dure, absorb bine sosurile.

Udon

Udon se pot recunoaște foarte ușor datorită formei lor: seamănă puțin cu spaghetele, dar sunt mult mai groși (de la 2 până la 4 milimetri), mai deschiși la culoare și mai elastici decât pastele din Italia. Se produc din făină de grâu, sare și apă. Pentru că sunt mai fermi, se pot consuma, de exemplu, simpli, doar cu un sos, ghimbir și sambal oelek. Sunt, de asemenea, delicioși și alături de legume, pui sau tofu preparate la wok. De obicei, se comercializează deja preparați și ambalați în vid, motiv pentru care trebuie să se fiarbă doar 3 minute.

Soba

Acest sortiment maro-verde originar din Japonia se produce din făină de hrișcă și apă și gustul lor aduce puțin cu cel de nucă. În acest caz, cu cât este mai mare conținutul de hrișcă, cu atât este aroma mai intensă. Uneori se folosesc alge pentru a-i colora în verde. Soba se servesc fie reci, alături de diferite sosuri (din sos de soia și sos de pește) sau calzi, în supe. 

Somen

Sunt printre cei mai subțiri din bucătăria japoneză. În mod tradițional, sunt produși din făină de hrișcă sau grâu și au o formă alungită. Au o aromă ușor dulceagă și se folosesc, de obicei, în salatele de vară. Se prepară foarte repede - se fierb doar 2 minute.


Rețete

Rețete asiatice pentru acasă


Preparare

Ce pot găti cu ei?

Timpul de gătire variază în funcție de sortiment și de tipul de noodles, precum și de modul de comercializare al produsului: deja gătit sau uscat. Citește cu atenție informațiile de pe ambalaj. Există multe rețete asiatice delicioase. Sigur vei găsi ceva în colecția noastră de rețete!