Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Piftie de porc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

4 picioruşe de porc
o ureche de porc
15-20 cm șorici
1 kg carne de porc
1 linguriță sare
1/2 linguriţă de piper
3 căței de ustoroi

Preparare

    1

Picioruşele, şoriciul şi urechea de porc se pârlesc şi se spală bine.

    2

Într-o oală de 8-10 L se adaugă picioruşele, urechea, şoriciul şi carnea de porc tăiată bucăţele.

    3

Se adaugă suficientă apă pentru a le acoperi, sare, piper şi usturoi.

    4

Se fierb la foc potrivit până se desprinde carnea de pe oasele picioruşelor de porc. Se pune carnea desprinsă de pe picioruşe în zeama în care a fiert şi se continuă fierberea împreuna cu celelalte ingrediente din carne până când carnea este foarte fragedă şi se eliberează gelatina necesară solidificării.

    5

Se strecoară zeama pentru a îndepărta resturile, obţinându-se astfel un lichid limpede.

    6

Carnea, şoriciul, urechea, fierte se distribuie în vase şi apoi se toarnă zeama pentru a se răci si solidifica.

    7

Se răceşte la temperatura camerei puţin timp şi apoi se pune la frigider până a doua zi.