Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Chiftele din mei cu hummus

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 980/​4084
    kcal / kJ
  • 84 g
    carbo-hidrați
  • 20 g
    proteine
  • 61 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    980/4084 kcal/kJ, 84 g carbo-hidrați, 20 g proteine, 61 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

Pentru chiftele:

150 g mei
300 ml supă de legume
50 g frunze de spanac
1-2 ceapă
4 linguri ulei de floarea soarelui
1 ou
2 linguri iaurt (3,5 % grăsime)
1-2 linguriță pudră de curry
1 linguriță boia dulce
2 linguri făină de grâu
sare
piper

Pentru hummus:

1 cățel usturoi
200 g năut
50 ml ulei de măsline
1-2 linguriță chimion măcinat
sare
piper

Util

  • Poți modifica hummusul după bunul plac, amestecându-l, de exemplu, cu roșii uscate, mango sau sfeclă roșie.


Preparare

    1

Pentru chiftele, meiul se clătește cu apă caldă într-o strecurătoare. Se fierbe stockul într-o oală, se adaugă meiul și se fierb la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Apoi se ia de pe foc și meiul se lasă la dospit timp de aproximativ 15 minute.

    2

Între timp se spală spanacul și se lasă la scurs. Se curăță ceapa și se taie în cubulețe. Se încălzește jumătate din ulei într-o tigaie și ceapa tăiată în cubulețe se rumenește ușor până devine transparentă, se adaugă spanacul și se gătește puțin până când se înmoaie. Se lasă spanacul la răcit și se toacă grosier.

    3

Se frământă într-un castron meiul, spanacul, oul, iaurtul, pudra de curry, boiaua și făina și se asezonează cu sare și piper. Se lasă în castron timp de aproximativ 10 minute. Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie și cu o lingură se modelează amestecul de mei în chiftele de aproximativ 5 cm. Se prăjesc la foc mediu, întorcându-le, timp de aproximativ 6 minute.

    4

Între timp se curăță usturoiul pentru hummus. Se scurge năutul, se clătește într-o strecurătoare și se amestecă fin cu usturoiul, uleiul de măsline și chimionul într-un vas înalt. Se asezonează cu sare și piper.

    5

Se scot semințele de rodie din coajă cu o lingură. Împarte chiftelele și hummusul în farfurii și servește-le împreună cu semințe de rodie și creson.