Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ananas umplut cu carne la grătar

Cel mult 30 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 459/​1925
    kcal / kJ
  • 22 g
    carbo-hidrați
  • 52 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    459/1925 kcal/kJ, 22 g carbo-hidrați, 52 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 ananas
1 file de porc
1 lingură ulei vegetal
sare
piper
1 lingură boia de ardei iute
18 felii de bacon
100 ml sos barbecue Let’s BBQ

Util

  • Pentru un rezultat și mai bun, se scaldă jumătățile de ananas scobite timp de 2-3 minute pentru a încetini acțiunea enzimei bromelaină. Acest proces acționează asupra proteinelor din carne și poate face ca baconul să nu fie suficient de crocant.


Preparare

    1

Se pregătește grătarul indirect (aproximativ 225 °C).

    2

Se taie capetele ananasului, se decojește, se taie în două pe lungime și se îndepărtează cotorul, astfel încât fileul să încapă înăuntru. Se clătește fileul de porc în apă rece și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mare și se rumenește carnea timp de 2-3 minute pe toate părțile. Se condimentează cu sare, piper și boia, se pune în scobitura unei jumătăți de ananas și se închide cu cealaltă jumătate.

    3

Se înmoaie scobitorile în apă pentru a nu se arde. Se împletesc fâșii de șuncă pentru a crea un fel de pătură de șuncă. Se pun în jurul ananasului și se fixează cu scobitori. Se așază pe partea de grătar indirect și se gătește timp de aproximativ 1 oră cu capacul închis. Apoi se scot scobitorile și se servește cu sos BBQ.