Rolls cu ciocolată: o gustare dulce pentru orice ocazie
Chiflele cu ciocolată sunt un deliciu îndrăgit, perfect pentru micul dejun sau ca gustare între mese. Aceste chifle mici și dulci sunt umplute cu fulgi de ciocolată și oferă o combinație perfectă de aluat moale și ciocolată topită.
Acestea sunt proprietățile speciale ale chiflelor cu ciocolată
Chiflele cu ciocolată sunt un produs de panificație preferat în multe țări. Acestea constau dintr-un aluat dulce de drojdie umplut cu fulgi sau picături de ciocolată. Chiflele sunt deosebit de populare în rândul copiilor, dar și adulții le apreciază ca o tentație dulce. Chiflele cu ciocolată pot fi consumate simple sau unse cu unt și gem.
De unde provin chiflele cu ciocolată?
Originea exactă a chiflelor moi cu fulgi de ciocolată (cunoscute și sub numele de chifle de ciocolată cu unt) nu este clară, dar acestea sunt răspândite în multe țări europene și există multe rețete excelente. În Franța, sunt cunoscute sub numele de „pain au chocolat” și sunt un produs clasic de patiserie. De asemenea, în Germania și în alte țări, această specialitate este o parte integrantă a meniului pentru micul dejun.
La ce pot fi folosite chiflele cu ciocolată și cum se depozitează acestea?
Delicioasele chifle pot fi savurate în diferite moduri. Au cel mai bun gust atunci când sunt proaspăt scoase din cuptor, dar pot fi, de asemenea, congelate și coapte atunci când este necesar. Pentru a păstra chiflele cu ciocolată proaspete, acestea trebuie depozitate într-un recipient ermetic. Acest lucru le menține moi și gustoase timp de mai multe zile. Cine dorește să coacă propriile chifle cu ciocolată poate varia aluatul după cum dorește și poate adăuga făină integrală sau ingrediente suplimentare, cum ar fi nucile.
Ce conțin chiflele cu ciocolată
Chiflele cu ciocolată constau în principal din făină de grâu, zahăr, unt, drojdie și fulgi de ciocolată. În funcție de rețetă, se mai pot adăuga lapte, ouă și zahăr vanilat. De asemenea, în aluat trebuie adăugat un vârf de cuțit de sare. Fulgii de ciocolată dau aluatului aroma dulce caracteristică și textura moale. Chiflele cu ciocolată conțin carbohidrați, grăsimi și proteine, deși conținutul de zahăr și grăsimi este relativ ridicat din cauza ciocolatei și untului.
Valoare energetică: 1839 kJ/439 kcal
Grăsimi: 23 g
din care acizi grași polinesaturați: 14 g
Glucide: 50 g
din care zahăr: 16 g
Fibre alimentare: 2,5 g
Proteine: 7,7 g
Sodiu: 0,98 g