Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Heringul Bismarck: un aliment clasic, murat în oțet

Numele de „hering Bismarck” se datorează fostului cancelar al Imperiului German, Otto von Bismarck. Se spune că i-ar fi plăcut foarte mult prepararea heringului Bismarck de astăzi, motiv pentru care, rețeta, care a luat naștere în secolul al XIX-lea, a fost numită după el.

Informații utile

Heringul Bismarck are următoarele proprietăți speciale

Hering Bismarck proaspăt în detaliu

Heringul Bismarck se pune la marinat sub formă de fâșii în ulei de gătit, ceapă, semințe de muștar, foi de dafin și oțet. Se înrudește cu bucățile de file de hering (fâșii de hering). Suprafața cu solzi tipică heringului, de culoare albastră spre argintie, se întâlnește, de asemenea, la heringul Bismarck. Pentru a-l pregăti, heringul este, de obicei, tăiat în două, eviscerat și apoi marinat. Produsul final este adesea o bucățică de hering rulată din ambele părți ale peștelui inițial. Doar fileul de pește este prelucrat, aripioarele și capul nu fac parte din heringul Bismarck.


Proveniență

De unde provine heringul Bismarck?

În secolul al XIX-lea, heringul Bismarck, cunoscut până atunci sub denumirea de hering tăiat, era una dintre singurele modalități de conservare a peștelui proaspăt într-un mod gustos, pentru a-l lua, de exemplu, în călătorii lungi. Între timp, heringul Bismarck a devenit o gustare populară, care poate fi cumpărată din magazin sau de la tonetele cu gustări.


Sezon

Când este sezonul heringului Bismarck?

Heringul, care se găsește în toate oceanele lumii și care provine atât din apă sărată, cât și din apă dulce, servește drept bază pentru producția de hering Bismarck. Acesta este un pește extrem de bogat în grăsimi și se pescuiește în Marea Nordului și în Marea Baltică între lunile iunie și august. În afara acestor luni, pescuitul este strict interzis sau condițiile meteorologice îngreunează pescuitul eficient din punct de vedere economic. Producția acestui fel de mâncare nu urmează un ritm sezonier. Heringul Bismarck este produs pe tot parcursul anului din hering proaspăt pescuit sau din hering congelat. Prin urmare, produsele cu hering Bismarck sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit heringul Bismarck și cum se depozitează acesta?

Hering Bismarck proaspăt în detaliu

Heringul Bismarck servește fie ca o gustare între mese, fie ca o garnitură consistentă pentru salate, cum ar fi salata de cartofi; este, de asemenea, popular ca mic dejun pentru mahmureală. Conservantul din heringul Bismarck este oțetul și, prin urmare, este complet natural. Acest lucru înseamnă că peștele marinat poate fi păstrat pentru o perioadă foarte lungă de timp și arată mereu proaspăt. Avantajul acestei conservări este că oasele mici, încă existente, se dizolvă. Termenul de valabilitate lung al acestui pește este, de asemenea, responsabil pentru marele succes al heringului Bismarck.


Ingrediente

Ce conține heringul Bismarck

Datorită conținutului său ridicat de acizi grași nesaturați, heringul Bismarck este extrem de sănătos pentru sistemul cardiovascular, iar diverse substanțe minerale se adaugă la profilul său pozitiv de sănătate. Prin urmare, heringul este, la fel ca mulți pești sau ca alte produse marine, un aliment foarte sănătos și nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui. Trebuie remarcat faptul că acest pește este prelucrat în stare crudă și, în aceste condiții, nu există pierderi de nutrienți, de exemplu, prin încălzire.

Valoare nutritivă
 

kcal: 210 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 16,5 g

Grăsimi: 16 g

Vitamine

 

Vitamina A: 36 µg

Vitamina B1: 0,05 mg

Vitamina B2: 0,21 mg

Vitamina B6: 0,15 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0 mg

 

Minerale

 

Calciu: 38 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 98 mg

Magneziu: 12 mg

Sodiu: 1030 mg