Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Heringul prăjit: un pește cu un gust picant plăcut

Heringul prăjit este un preparat simplu, dar gustos și mai ales sănătos, din bucătăria germană. Un hering prăjit trebuie să aibă o carne deschisă la culoare și o crustă prăjită uniform, de culoare maro. Structura cărnii peștelui trebuie să fie tare, suculentă și să nu fie deloc uscată.

Informații utile

Heringul prăjit are următoarele proprietăți speciale

Hering prăjit proaspăt în detaliu

În principal, heringul prăjit, la fel ca și bucățile de hering prăjit, fileurile de hering prăjit, rulourile de hering prăjit și heringul prăjit în gelatină, aparțin categoriei de pește prăjit din hering. Atât gustul, cât și mirosul unui hering prăjit perfect, sunt aromate și plăcut condimentate.

Așa se face heringul prăjit

Pentru preparare, heringii verzi proaspeți, cu o lungime maximă de 30 cm (care provin din Marea Baltică, din Marea Nordului și din Atlanticul de Nord-Est), se curăță de solzi, se eviscerează, se spală și se usucă foarte bine cu un prosop de bucătărie și se îndepărtează capul și aripioarele. După această pregătire, peștele se prăjește în ulei și apoi se marinează cu condimente și ceapă în oțet, sosuri sau ulei.


Proveniență

De unde provine heringul prăjit?

Prepararea heringului prăjit a fost o tradiție, mai întâi pe coastele germane și olandeze. De acolo, a devenit treptat tot mai popular pretutindeni. Heringii verzi, proaspeți, provin din Marea Baltică, Marea Nordului și Atlanticul de Nord-Est.


Sezon

Când este sezonul heringului prăjit?

Sezonul principal de pescuit al heringului se desfășoară între lunile iunie și august. 


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit heringul prăjit și cum se depozitează acesta?

Hering prăjit proaspăt în detaliu

Heringii prăjiți se consumă, de obicei, reci cu pâine, piure de cartofi, cartofi prăjiți sau cartofi fierți în coajă. Heringul prăjit poate fi păstrat luni întregi sub formă de conservă sigilată. Odată deschisă, aceasta trebuie depozitată în frigider, de preferință, într-un recipient închis, și consumată în câteva zile. În cazul în care conserva este deteriorată sau umflată în mod ciudat, aceasta nu mai este comestibilă și trebuie aruncată.


Ingrediente

Ce conține heringul prăjit

Heringul prăjit este un aliment sănătos, de înaltă calitate și ieftin. Datorită regimului alimentar bazat pe plancton, heringul ne oferă mulți acizi grași Omega 3 sănătoși. Acest lucru are un efect pozitiv asupra vitezei de circulație a sângelui, precum și asupra sănătății sistemului vascular. Astfel, se normalizează tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Heringul prăjit conține proteine valoroase, vitamina D pentru sănătatea oaselor și iod pentru menținerea sănătății glandei tiroide.

Valoare nutritivă
 

kcal: 204 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 16,8 g

Grăsimi: 15,2 g

Vitamine

 

Vitamina A: 20 µg

Vitamina B1: 0,01 mg

Vitamina B2: 0,13 mg

Vitamina B6: 0,18 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 1,2 mg

 

Minerale

 

Calciu: 36 mg

Fier: 1,1 mg

Potasiu: 182 mg

Magneziu: 23 mg

Sodiu: 569 mg