Vinete pane
Ingrediente (6 porții)
Vinete pane
6 | vinete |
sare | |
piper | |
2-3 | ouă |
3-4 | căței de ustoroi |
300 g | pesmet panko |
200 g | parmezan |
oregano | |
fulgi de chili | |
ulei pentru prăjit |
Sos de iaurt
280 g | iaurt grecesc |
3-4 | căței de ustoroi |
1 legătură | mărar |
piper | |
sare |
Preparare
- 1
Vinete pane:
- 2
Se spală vinetele și se taie în felii subțiri, pe lungime.
- 3
Se presară sare și piper pe ambele părți și se lasă să stea 15 -20 de minute pentru a se elimina excesul de apă.
- 4
Într-un bol se bat ouăle, se pune piper și usturoiul tocat foarte fin și se amestecă foarte bine.
- 5
Într-un alt bol se pune pesmetul panko și parmezanul ras și se amestecă foarte bine. În acest amestec se mai pune oregano, piper și fulgi de chili.
- 6
Se dau feliile de vinete prin amestecul de ou și usturoi, apoi prin amestecul de pesmet și parmazan. Ele trebuie să fie bine acoperite atât de ou cât și de pesmet. Se pune o tigaie pe foc, la foc mediu, se adaugă ulei și se prăjesc feliile de vinete până devin aurii și crocante.
- 7
Se scot pe șervețele de hârtie absorbante și se servesc calde cu un sos de iaurt cu mărar și usturoi.
- 8
Sos de iaurt:
- 9
Se pune iaurtul într-un bol. Se toacă mărarul și usturoiul, mărunt și se adaugă peste iaurt. Se pune sare, piper și se amestecă.