Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort diplomat

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

8 gălbenușuri
200 g zahăr
50 g amidon
500 ml lapte
vanilie
20 g gelatină hidratată în 100 de apă rece
500 ml frișcă lichidă
500-600 g fructe (portocale, kiwi)
1 conservă de ananas în suc propriu
400 g pișcoturi

Preparare

  1

Se pun gălbenuşurile într-un vas cu zahărul şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel până se omogenizează, se adaugă laptele şi se amestecă pentru a nu face cocoloaşe. Se adaugă vanilia şi se pune pe foc. Se amestecă continuu până se îngroaşă.

  2

După ce se opreşte focul, se hidratează gelatina în 100 ml de apă rece, apoi, se încălzeşte uşor, se lasă la răcit şi se amestecă cu crema, cu o spatulă, până se încorporează. Se transferă crema într-un bol şi se lasă la răcit.

  3

Se bate frişca lichidă şi se adaugă la crema pregătită şi răcită. Se taie 3 portocale, 1 kiwi şi ananasul din conservă în cubuleţe potrivite şi apoi se începe asamblarea desertului - Tort Diplomat.

  4

Pentru asamblarea desertului -Tort Diplomat cu fructe, se foloseşte inelul unei forme de tort cu fund detaşabil, inel care se aşează pe un platou.

  5

Se înmoaie pişcoturile în sucul conservei de ananas şi se aşează cu grijă, pe pereţii tăvii, de jur împrejurul inelului.

  6

Se pun pişcoturi înmuiate şi la baza, obţinând astfel un blat.

  7

Se pune un strat de cremă, cubuleţe de fructe, iar un strat de cremă, iar fructe, până se umple tortul.

  8

Se decorează cu felii de portocală şi ananas.

  9

Se dă la frigider până a doua zi.