Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tochitură moldovenească

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

500 g ceafă de porc
500 g pulpă de porc
500 g fleică de porc
500 g cârnați de porc
100 g untură
sare
piper
cimbru uscat
4-5 căței de ustoroi
10 ouă pentru servit( 1 ou ochi pentru o porție)
mălai pentru mămăligă (pentru servit)
brânză telemea rasă (pentru servit)

Preparare

    1

Cea mai bună reţetă de tochitură moldovenească este reţeta de tochitură moldovenească la ceaun. Se pune untura în ceaun să se topească, la foc mediu. Se spală carnea şi se taie în bucăţi potrivite.

    2

Se adaugă carnea în ceaun, se acoperă cu un capac şi se lasă să se gătească la foc potrivit. Se amestecă din când în când, se asezonează cu sare, piper, cimbru şi se mai lasă până când scade apa lăsată de carne.

    3

Apoi, se adaugă şi cârnaţii tăiaţi rondele şi se acoperă din nou ceaunul. Se amestecă constant pentru a nu se arde. Se lasă să se facă la foc mic până când carnea capătă acea culoare uşor aurie, maronie sau până când carnea este pătrunsă, fragedă şi rumenă.

    4

Când este gata, se ia de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat mărunt, se amestecă şi se mai lasă 10 minute înainte de servire.

    5

Se serveşte cu mămăligă caldă, un ou ochi şi branză rasă pe deasupra alături de murături şi un pahar de vin roşu. Suplimentar, se mai poate servi cu mujdei de usturoi.