Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tarte flambée în formă de inimă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 549/​2290
    kcal / kJ
  • 76 g
    carbo-hidrați
  • 17.5 g
    proteine
  • 18.4 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    549/2290 kcal/kJ, 76 g carbo-hidrați, 17.5 g proteine, 18.4 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

160 g făină + făină pentru blat
1 praf sare
1 praf zahăr
1 gălbenuș
1 lingură lapte
3 linguri crème fraîche
1 lingură pastă Sambal Oelek
sare grunjoasă de mare, amestec de piper măcinat grosier
1 ardei gras roșu mic
40 g mozzarella rasă
8 roșii cherry
1 mână rucola

Util

  • Ardeiul rămas se trece ca o săgeată prin inimă și se servește.


Preparare

    1

Pentru aluat, se frământă făina, sarea, zahărul și laptele timp de aprox. 4 minute cu ajutorul unui mixer cu telurile de frământat și se lasă la dospit acoperit timp de cca 30 de minute.

    2

Aluatul se întinde pe un blat cu făină într-un dreptunghi (cca 30x30 cm) din care se decupează o inimă mare. Apoi se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Aluatul rămas se taie fâșii, care se așează sub formă de cordon pe marginea inimii și se apasă ușor pe acesta. Se bat oul și laptele și se unge marginea inimii cu acestea. Brânza proaspătă și pasta Sambal Oelek se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Ardeiul gras se înjumătățește, se curăță, se spală și se taie în cubulețe.

    3

Se unge tarta cu crema, iar pe aceasta se așează jumătate din cubulețele de ardei, se unge cu brânză și se coace crocant în cuptorul preîncălzit la 220 °C (gaz: treapta 5, convecție 200 °C) timp de cca 15-20 de minute.

    4

Roșiile și rucola se spală, roșiile se înjumătățesc, iar rucola se toacă grosier. Se presară roșii și rucola peste tarta flambată și se condimentează cu sare și piper.