Supă cremă de roşii si ardei
Ingrediente (4 porții)
30 ml | ulei de măsline |
2 kg | roșii |
1 | ceapă |
2-3 | morcovi |
5 | ardei capia |
1 bucată | țelină |
1 | cățel de usturoi |
3 | foi de dafin |
1 lingură | miere |
crutoane cu usturoi | |
pătrunjel verde | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se așază roșiile pe grătarul încins și se coc, întorcându-le pe toate părtile, timp de 5 minute, până se pot decoji ușor.
- 2
Se decojesc roșiile și se îndepărtează partea lemnoasă cu vârful unui cuțit.
- 3
Se așază într-o oală potrivită și se acoperă cu apă, se asezonează de sare și piper, presărându-se foile de dafin.
- 4
Între timp, se curăță, se spală și se toacă mărunt legumele, usturoiul se zdrobește.
- 5
Se încinge uleiul într-o oală și se adaugă toate legumele deodată, călindu-se până când se înmoaie, pe foc mic. Se toarnă 200 ml apă și se fierb mai departe, aproximativ 10 minute.
- 6
Se amestecă roșiile cu legumele călite, se adaugă o lingură de miere și se condimentează cu sare și piper după gust.
- 7
Se fierbe supa până când legumele au consistența dorită. Se pasează toate cu ajutorul unui blender până se obține un piure gros.
- 8
Se servește fierbinte, cu crutoane și se presară busuioc sau pătrunjel verde.