Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Steak rib-eye de vita la gratar cu cartofi salardaise

Cel mult 30 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg carne de vită rib-eye
500 g cartofi
600 g ceapă albă
400 g bacon
100 g unt
20 g pătrunjel
20 g cimbru proaspăt
10 ml ulei
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Înainte să se porționeze carnea pentru șase persoane, steakul de rib-eye se scoate din frigider și se lasă afară la temperatura camerei pentru a se frăgezi. Între timp se pregatesc cartofii. Se ia o mandolină pentru legume și se taie cartofii în fâșii după care se prăjesc într-o baie de ulei până devin crocanți.

    2

Dupa, se scot și se așează pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ului. După ce se scot catofii de la prăjit, separat într-o tigaie se pun la călit cu puțin unt baconul tăiat mărunt, ceapa albă, cimbrul proaspăt peste care se adaugă cartofii iar la final se presară patrunjelul.

    3

Pentru steak se încinge bine o tigaie grill unde se prajește carnea de vită pe ambele parți timp de 2-3 minute pentru a fi rumenită pe ambele părți apoi se adaugă la cuptorul încins la 170°C pentru încă 4-5 minute.

    4

Când carnea este gata, aceasta se montează pe o farfurie și se adaugă garnitura. Ca și garnitură se poate opta pentru o salată verde sau murături asortate.