Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Spată de miel în crustă de fistic și mentă

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 539/​2254
    kcal / kJ
  • 29.3 g
    carbo-hidrați
  • 31.2 g
    proteine
  • 32.5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    539/2254 kcal/kJ, 29.3 g carbo-hidrați, 31.2 g proteine, 32.5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

400 g spată de miel
50 g rizoto cu parmezan
45 g legume congelate
3 ouă
1 linguriță unt
3 lingurițe făină
100 ml smântână
sare
piper proaspăt măcinat
1 lingură mentă tocată
1 lingură fistic tocat, nesărat
50 g pesmet
350 g sos de tomate pentru paste din roșii cherry, brânză Grana Padano și busuioc
4 linguri ulei de rapiță

Preparare

    1

Spata de miel se lasă la dezghețat. Se pune orezul pentru risotto într-o oală cu 600 ml de apă rece, fără sare, și se lasă la foc mic până începe să fiarbă. Se dă apoi focul mai tare şi se mai lasă la fiert, fără capac, timp de aprox. 15-17 minute, amestecând din când în când.

    2

Se pun la fiert legumele congelate într-o oală cu aprox. 200 ml de apă fiartă și se lasă la foc mediu timp de 2-4 minute până când legumele sunt fierte „al dente”.

    3

Legumele se amestecă cu risotto și se lasă să se răcească.

    4

Se topește untul într-o oală mică, se adaugă o linguriță de făină și se sotează. Se toarnă smântâna, se aduce la fierbere și se ia oala de pe aragaz.

    5

Se separă gălbenușurile și albușurile a 2 ouă. Albușurile se bat până se întăresc, gălbenușurile se încorporează în sos unul câte unul și se condimentează cu sare și piper. Risotto-ul cu legume se amestecă cu sosul. Spuma de albuș se încorporează cu grijă în risotto-ul cu legume. Amestecul se toarnă apoi în 4 forme pentru cuptor și se coace la 200 °C aprox. 25-30 de minute.

    6

Spata de miel se usucă ușor și se dă prin făină. Oul rămas se bate cu sare și piper. Se amestecă menta, fisticul și pesmetul. Carnea se dă mai întâi prin oul bătut, apoi prin pasta de ou și pesmet cu mentă și se prăjește în uleiul încins pe toate părțile timp de aprox. 5-8 minute până când se rumenește. Se încălzește sosul pentru paste într-o oală. Carnea de miel se taie felii, se așează în farfurii împreună cu sufleul de legume și sosul pentru paste și se servește.