Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Șalău file cu piure de cartofi și salată de avocado și mango

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 936/​3917
    kcal / kJ
  • 65 g
    carbo-hidrați
  • 50 g
    proteine
  • 50 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    936/3917 kcal/kJ, 65 g carbo-hidrați, 50 g proteine, 50 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 fileuri șalău cu piele (de aprox. 180 g)
800 g cartofi
1 mango mare, copt
1 avocado mare și copt
suc de lămâie verde
1 linguriță pastă de wasabi
coajă de la 1 lămâie verde bio
1 lingură unt
250 ml lapte
50 g rucola
10 linguri ulei
sare
piper
1/2 legătură coriandru
1 pachet foi de plăcintă

Preparare

    1

Încălzește cuptorul în prealabil (aragaz electric: 200°C/aer recirculat: 175°C).

    2

Foile de aluat se lasă să se odihnească la temperatura camerei, aprox. 10 minute. Așază 4 foi de aluat pe suprafața de lucru și taie-le în 4 dreptunghiuri de aceeași mărime. Toate dreptunghiurile de aluat se ung cu puțin ulei. Unge 4 forme dintr-o tavă de brioșe cu ulei, întinde câte 4 dreptunghiuri de aluat, unul peste celălalt, presează-le și coace-le în cuptorul încins, 8-10 minute. Scoate-le din cuptor, detașează-le din formă și lasă-le să se răcească.

    3

Între timp, spală coriandrul, usucă-l prin scuturare și toacă-l mărunt, cu excepția câtorva fire care vor fi folosite la ornat.

    4

Amestecă fin cu mixerul vertical 4 linguri de ulei, coriandrul tocat, sucul și coaja de lămâie verde, într-un recipient înalt. Condimentează cu sare și piper.

    5

Curăță și spală cartofii și fierbe-i în apă clocotită cu sare, aprox. 20 minute.

    6

Curăță, spală salata, usuc-o prin scuturare și tai-o în bucăți mai mici.

    7

Taie avocado pe jumătate, de-a lungul sâmburelui, scoate-i sâmburele și coaja. Taie cubulețe pulpa fructului și stropește-o cu suc de lămâie verde. Curăță mangoul, taie-i pulpa de pe sâmbure și taie-l cubulețe. Amestecă avocado și mango cu 1 lingură de ulei. Condimentează cu sare și piper. Pune la rece.

    8

Încălzește laptele cu untul și wasabi într-o oală. Scurge cartofii, zdrobește-i și adaugă-i în amestecul de lapte cald și condimentează cu sare. Păstrează piureul la cald.

    9

Clătește peștele, usucă-l prin tamponare și taie fiecare file pe jumătate. Condimentează fileurile cu sare, tăvălește-le prin făină și scutură făina în exces. Încălzește 4 linguri de ulei, într-o tigaie mare. Fileurile se prăjesc în aceasta, pe partea cu pielea, aprox. 3 minute. Întoarce-le și mai prăjește încă aprox. 2 minute.

    10

Amestecă avocado și mango cu salata și umple coșulețele de aluat cu acestea. Așază pe farfurie coșulețele, piureul și peștele. Ornează cu coriandru.