Salată de ciuperci | Rețetă de Chef Samuel
Ingrediente (1 porție)
| 200 g | ciuperci Champignon | 
| salată verde sau rucola | |
| 50 g | ceapă | 
| pătrunjel | |
| 1 cățel | usturoi | 
| 1 felie | pâine toast | 
| 50 g | bacon | 
| 10 g | parmezan | 
| 5 g | muștar de Dijon | 
| 20 ml | oțet din vin alb | 
| 50 ml | ulei de măsline | 
| sare | |
| piper | 
Preparare
- 1
Prepară un dressing din ulei, oțet și muștar. Verifică aciditatea și potrivește gustul cu sare si piper.
- 2
Taie fin ceapa și usturoiul, iar felia de pâine porționeaz-o în bucăți de dimensiunea unor crutoane.
- 3
Toacă pătrunjelul mărunt împreună cu jumătate dintre ciuperci.
- 4
Taie restul de ciuperci în bucăți mari și pune-le în tigaie, în care ai pus în prealabil o lingură de ulei de măsline. Când s-au colorat ciupercile adaugă ceapa, usturoiul și baconul tăiat. Adaugă puțină sare și piper.
- 5
Prăjește un pic crutoanele de pâine, pentru culoare și gust crocant.
- 6
Pune frunzele de salată sau rucola într-un bol, toarnă dressingul și adaugă mixul din tigaie.
- 7
Adaugă ciupercile proaspete, pătrunjelul, parmezanul și crutoanele. Poftă bună!