Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Ruladă vegetariană de conopidă cu rulouri în șervet

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 787/​3299
    kcal / kJ
  • 83.9 g
    carbo-hidrați
  • 22.8 g
    proteine
  • 39.6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    787/3299 kcal/kJ, 83.9 g carbo-hidrați, 22.8 g proteine, 39.6 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 conopidă mică
sare
1 lingură oțet
2 cepe
40 g nuci măcinate
20 g fulgi fini de ovăz
150 g hrișcă
6 linguri ulei vegetal
4 linguri mix de ierburi tocate (de ex. pătrunjel, arpagic verde, asmățui)
piper proaspăt măcinat
500 ml supă
250 g chifle tari
3 ouă
2 linguri unt moale
250 ml lapte
2 linguri pastă de tomate
câteva frunze cimbru
1 linguriță zahăr brun
2 cl vin roșu de Porto
2-3 linguri agent de îngroșare negru

Suplimentar:

ață de bucătărie sau frigărui

Util

  • Ruladele se pot pregăti și umple deja de dimineață. De asemenea se pot pregăti și rulourile preparate cu șervetul și se pot ambala în șervet sau folie.


Preparare

    1

Conopida se curăță și se scoate circular cotorul. Se fierbe apa cu sare și oțet, se așează conopida cu locul de tăiere în jos, în apă, și se fierbe cu capacul aprox. 5-8 minute. Conopida se răcește și se scot cu atenție 8 frunze, eventual se repetă procesul de fierbere, dacă nu se pot scoate suficiente frunze. Cotoarele se taie plat și se pun câte 2 frunze, care să se suprapună puțin. Ceapa se decojește și se taie cubulețe.

    2

Jumătate din cubulețele de ceapă se călesc cu nucile, fulgii de ovăz și hrișca, într-o lingură de ulei încins, se toarnă 350-400 ml de apă și hrișca se fierbe aprox. 7-10 minute, conform instrucțiunilor de pe pachet. Umplutura se rafinează cu 2 EL linguri de ierburi, se condimentează cu sare și piper și se distribuie pe frunzele de conopidă. Se îndoaie, se fixează cu ață de bucătărie sau frigărui. Rulourile de conopidă se prăjesc în 2 linguri ulei încins. Se toarnă supa, se dă în clocot și se fierbe cu capac, aprox. 30-40 minute.

    3

Chiflele se taie cubulețe. Ouăle se separă. Restul de cubulețe de ceapă se călesc în 1 lingură de unt încins, se toarnă laptele, se dă în clocot, se toarnă peste cubulețele de chifle și se fierbe aprox. 30 minute. Gălbenușele și restul din mixul de ierburi se încorporează și se condimentează cu sare și piper. Albușurile se bat spumă și se încorporează. Crema se distribuie pe un șervet din stofă uns cu unt sau o foile de aluminiu, se rulează și se înnoadă bine capetele (în cazul șervetului se fixează capetele bine cu ață de bucătărie). Rulourile se pun în apă clocotindă și se lasă aprox. 40-45 minute.

    4

Se scot rulourile și se țin la cald. Untura rămasă de la prăjit se rafinează cu pastă de tomate, cimbru, zahăr și vinul de Porto, se îngroașă cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper. Rulourile preparate cu șervetul se taie felii, se așează cu rulada și sosul pe farfurie și se servesc.