
Ruladă de purcel „Pancetta” cu Foa’s fries | Rețetă Chef Foa
Ingrediente (4 porții)
Pentru ruladă
1 kg | ruladă de purcel „Pancetta” |
30 g | cimbru |
2 legături | pătrunjel |
30 g | oregano |
10 g | dafin |
100 g | unt |
100 ml | vin alb sec |
1 | vânătă |
50 g | chives |
sare de mare | |
piper |
Pentru Foa's fries
1.5 kg | cartofi mov |
50 ml | ulei de măsline extravirgin |
50 g | usturoi |
20 g | parmezan |
1 | ardei iute |
sare de mare |
Preparare
- 1
Zdrobește ierburile proaspete, astfel aromele vor fi mai intense, datorită uleiurilor esențiale din plante.
- 2
Amestecă-le cu unt, cât să obții o pastă omogenă pe care o întinzi bine pe bucata de carne, pe toate părțile. Pentru o mai mare savoare, poți desface rulada și să pui acest amestec de unt aromat și pe interior. O rulezi din nou, o legi bine cu sfoară, o presari cu sare de mare și piper, o stropești cu vin alb sec, o pui într-o tavă de copt acoperită și o dai la cuptor la 150°C, timp de 3 ore.
- 3
Spre final, descoperă preparatul și crește temperatura la 220°C grade pentru a-i da o culoare rumenă, fără să îl arzi.
- 4
Taie vânata rondele și gătește-o în tigaie, în grăsimea de la ruladă.
- 5
Pentru Foa’s fries, taie cartofii în felii subțiri și stropește-i cu ulei de măsline in care ai pus usturoiul zdrobit și puțină sare. Pune hârtie de copt într-o tavă și așază feliile de cartofi. Lasă la copt timp de 10-15 minute.
- 6
După ce îi scoți, pune parmezanul peste și amestecă un pic, cât să nu îi zdrobești, dar să se pătrundă aromele.
- 7
Servește o bucată de ruladă cu cartofi și vinete, iar în funcție de gust, presară bucăți de ardei iute și chives deasupra.