Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ruladă de purcel „Pancetta” cu Foa’s fries | Rețetă Chef Foa

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Pentru ruladă

1 kg ruladă de purcel „Pancetta”
30 g cimbru
2 legături pătrunjel
30 g oregano
10 g dafin
100 g unt
100 ml vin alb sec
1 vânătă
50 g chives
sare de mare
piper

Pentru Foa's fries

1.5 kg cartofi mov
50 ml ulei de măsline extravirgin
50 g usturoi
20 g parmezan
1 ardei iute
sare de mare

Preparare

    1

Zdrobește ierburile proaspete, astfel aromele vor fi mai intense, datorită uleiurilor esențiale din plante.

    2

Amestecă-le cu unt, cât să obții o pastă omogenă pe care o întinzi bine pe bucata de carne, pe toate părțile. Pentru o mai mare savoare, poți desface rulada și să pui acest amestec de unt aromat și pe interior. O rulezi din nou, o legi bine cu sfoară, o presari cu sare de mare și piper, o stropești cu vin alb sec, o pui într-o tavă de copt acoperită și o dai la cuptor la 150°C, timp de 3 ore.

    3

Spre final, descoperă preparatul și crește temperatura la 220°C grade pentru a-i da o culoare rumenă, fără să îl arzi.

    4

Taie vânata rondele și gătește-o în tigaie, în grăsimea de la ruladă.

    5

Pentru Foa’s fries, taie cartofii în felii subțiri și stropește-i cu ulei de măsline in care ai pus usturoiul zdrobit și puțină sare. Pune hârtie de copt într-o tavă și așază feliile de cartofi. Lasă la copt timp de 10-15 minute.

    6

După ce îi scoți, pune parmezanul peste și amestecă un pic, cât să nu îi zdrobești, dar să se pătrundă aromele.

    7

Servește o bucată de ruladă cu cartofi și vinete, iar în funcție de gust, presară bucăți de ardei iute și chives deasupra.


Vezi cum se face