Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Roșii în aspic
© Burda România

Roșii în aspic

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

12 roșii mari, cărnoase
1 legătură frunze de țelină
1 linguriță sare
0.25 linguriță semințe de mărar
1 linguriță boia de ardei
1 lămâie
1 muștar
1 țelină mică
2 plicuri gelatină (20 g)
câteva roșioare cherry pentru decor

Util

  • Pentru a servi aperitivul, pui castronelele în apă caldă, pentru 2-3 minute și răstorni conținutul pe un platou și decorezi cu roșioare cherry.


Preparare

    1

Opărești roșiile și le decojești, apoi le treci prin separator sau le îndepărtezi, pe cât posibil, semințele și le mixezi în blender.

    2

Speli frunzele de țelină și le mixezi în blender împreună cu muștarul, boiaua, semințele de mărar, sarea și 3 căni de suc de roșii. Cureți rădăcina de țelină și o dai pe răzătoiarea fină. Ca să nu se oxideze, o stropești cu zeama de la ½ lămâie.

    3

În 200 ml suc de roșii, înmoi gelatina. După 10 minute, o dizolvi la bain marie și o lași să se mai răcească, apoi o încorporezi în pasta de roșii condimentată, împreună cu țelina rasă fin și zeama de lămâie rămasă.

    4

Torni compoziția în castronele sau într-o tăviță de chec și o introduci în frigider pentru cel puțin 2 ore.