Roșii în aspic
Ingrediente (10 porții)
| 12 | roșii mari, cărnoase | 
| 1 legătură | frunze de țelină | 
| 1 linguriță | sare | 
| 0.25 linguriță | semințe de mărar | 
| 1 linguriță | boia de ardei | 
| 1 | lămâie | 
| 1 | muștar | 
| 1 | țelină mică | 
| 2 plicuri | gelatină (20 g) | 
| câteva roșioare cherry pentru decor | 
Preparare
- 1
Opărești roșiile și le decojești, apoi le treci prin separator sau le îndepărtezi, pe cât posibil, semințele și le mixezi în blender.
- 2
Speli frunzele de țelină și le mixezi în blender împreună cu muștarul, boiaua, semințele de mărar, sarea și 3 căni de suc de roșii. Cureți rădăcina de țelină și o dai pe răzătoiarea fină. Ca să nu se oxideze, o stropești cu zeama de la ½ lămâie.
- 3
În 200 ml suc de roșii, înmoi gelatina. După 10 minute, o dizolvi la bain marie și o lași să se mai răcească, apoi o încorporezi în pasta de roșii condimentată, împreună cu țelina rasă fin și zeama de lămâie rămasă.
- 4
Torni compoziția în castronele sau într-o tăviță de chec și o introduci în frigider pentru cel puțin 2 ore.