Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Rețetă: Găluşte cu prune

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 porții)

500 ml apă
50 ml ulei
500 g făină
100 g unt
200 g zahăr
40 g pesmet
20 g scorţişoară
2 ouă
15 prune
sare

Preparare

  1

Se spală prunele, se desfac uşor, doar pe o parte şi se scot sâmburii, cu grijă, pentru a nu rupe fructul în două. Apoi, prunele se pun într-un castron şi se presară peste ele zahăr şi scorţişoară.

  2

Într-o oală, se fierbe apa cu uleiul şi cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adaugă făina şi se amestecă încontinuu, pentru a evita să se prindă de marginile cratiței.

  3

După ce s-a obţinut o pastă omogenă, se lasă să se răcească un pic, după care se încorporează pe rând cele 2 ouă, amestecând bine, după fiecare.

  4

Aluatul obţinut se împarte în trei. Fiecare bucată se rulează şi se taie în cinci. Cu mâna uşor udă se formează găluştele în care se pune câte o prună.

  5

După aceea, se pune apă pe foc şi se fierb, la foc potrivit, găluştele pe rând, preţ de 10 minute fiecare.

  6

Într-o tigaie rumenim pesmetul după care se amestecă cu restul de zahăr aromatizat cu scorţişoară, care a rămas de la umplerea prunelor. Găluştele cu prune se trec prin unt topit şi apoi în pesmet.

  7

Găluştele cu prune se servesc calde, dar şi reci, simple sau cu smântână şi dulceaţă.