Porumb fiert
Ingrediente (8 porții)
5 bucăți | știuleți de porumb groși proaspeți |
apă | |
sare | |
unt |
Preparare
- 1
Se curăţă porumbul de Frunze, de mătase şi se rupe în jumătăţi. Se pregăteşte o oală pe fundul căreia se pun câteva frunze de porumb astfel încât ştiuleţii de porumb să nu atingă fundul oalei.
- 2
Se adaugă jumătăţile de porumb în oală. Deasupra lor se pune o farfurie astfel încât, în timpul fierberii jumătăţile de porumb să nu se ridice la suprafată şi să fiarbă uniform. Se adaugă apă în oală.Ştiuleţii de porumb trebuie să fie bine acoperiţi de apă. Se pun la fiert.
- 3
După aproximativ o jumătate de oră, se înţeapă cu o furculiţă. Dacă boabele de porumb se pătrund, atunci se scot ştuleţii de porumb, dacă nu, se mai lasă şi se verifică constant.
- 4
După ce s-au scos, se lasă la scurs, se presară cu sare şi se ung cu unt. Se acoperă cu un şervet de bucătărie, se lasă 5 miute să se intrepătrundă aromele şi apoi se servesc.