Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Plăcintă cu spanac și brânză

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

50 ml ulei de măsline
600 g brânză feta
200 g brânză telemea de oaie sau capră
200 g brânză de vaci
600 g spanac congelat
100 g unt
8 ouă
1 pachet foi de plăcintă
1 lămâie
oregano
sare
piper

Preparare

    1

Spanacul se decongelează și se scurge bine de apă. Gălbenușurile se separă de albușuri și se bat cu mixerul cu puțină sare. Se adaugă brânza de vaci și se mixează mai departe. Se dă pe răzătoare brânza telemea, iar feta se sfărâmă în bucăți mici și se adaugă toate în vasul de mixer. Se omogenizează bine acest amestec. Se adaugă piper și oregano după gust.

    2

Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se înglobează și spanacul peste spuma de albuș și se încorporează toate în crema de ou și brânză. Se pune untul la topit.

    3

Se alege o tavă de plăcintă, se unge cu ulei. Se încinge cuptorul la 200⁰C. Se desprind foile de plăcintă, una de alta. Se pune prima foaie și cu o pensulă se unge cu unt topit. Se adaugă și a doua foaie de placintă și se unge cu unt și tot așa se aranjează 4-5 foi de plăcintă, rămânând cam tot atâtea de pus și deasupra plăcintei.

    4

Se întinde umplutura cu o spatulă și se acoperă totul cu câte o foaie de plăcintă unsă cu unt topit până când se termină toate foile. Se unge și ultima foaie și se dă tava la cuptor. Se coace timp de 35 de minute sau până când plăcinta este crocantă.