Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Maioneză de post fără ou – 3 tipuri

Cel mult 15 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 244/​1020
    kcal / kJ
  • 1 g
    carbo-hidrați
  • 1 g
    proteine
  • 26 g
    grăsimi
  • 0
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    244/1020 kcal/kJ, 1 g carbo-hidrați, 1 g proteine, 26 g grăsimi, 0 UG

Ingrediente (8 porții)

140 ml băutură din soia K-take it veggie
fulgi de chili
1 lingură muștar fin
1 lingură susan prăjit
1 lingură migdale tocate
sare
200 ml ulei de floarea soarelui
1 lingură ulei de susan
lămâie bio
piper
1 crenguță mentă
1/4 legătură coriandru
1 linguriță sos de soia
1 linguriță frunze de măghiran
1/4 legătură busuioc
2 linguri măsline feliate

Util

  • Atenție la condimentare – din cauza unui conținut mare de ulei, sarea se încorporează lent în maioneza de post sau vegană.


Preparare

    1

Pentru maioneza de post sau maioneza vegană fără ou, se spală, se rade și stoarce lămâia.

    2

Laptele se soia, jumătate din sucul de lămâie și muștarul se toarnă într-un vas mare și se pasează cu un mixer vertical. Se toarnă ulei deasupra și se pasează aprox. 2 minute cu mișcări sus-jos până se obține o cremă omogenă.

    3

Maioneza vegană rezultată se condimentează cu coaja de lămâie, sare și piper, se distribuie în 3 castronașe și se lasă aprox. 10 minute la rece.

    4

Primul castronaș de maioneză de post se rafinează cu sosul de soia, ulei de susan și fulgi de chili și se presară susan deasupra.

    5

Al doilea castronaș de maioneză fără ou se rafinează cu măsline, maghiran și migdale.

    6

Busuiocul, menta și coriandrul se spală, se rup frunzulițele, se taie fâșii fine și se amestecă cu restul maionezei vegane.

    7

Cele trei tipuri de sos de maioneză fără ou se servește de ex. cu tofu sau legume preparate la grătar.