Krem a la Krem
Ingrediente (20 porții)
Ingrediente pentru blat
9 | ouă |
220 g | făină |
40 g | cacao |
180 g | zahăr |
1 plic | zahăr vanilinat |
36 ml | ulei |
0.5 linguriță | esență de rom |
Ingrediente pentru cremă
5 | gălbenușuri |
2 plicuri | zahăr vanilinat |
170 g | zahăr |
550 g | Mascarpone |
350 ml | frișcă lichidă |
Ingrediente pentru glazura prăjiturii
200 g | ciocolată |
150 ml | frișcă lichidă |
40 g | unt |
Preparare
- 1
Se începe cu prepararea blatului pentru prăjitura krem a la krem. Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se adaugă făina cernută și praful de cacao și se amestecă.
- 2
Într-un alt bol, se adaugă albușurile cu zahărul și zahărul vanilinat și se mixează până se obține o spumă tare și zahărul se topește.
- 3
Apoi se adaugă gălbenușurile și uleiul și se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule, astfel încât să nu se lase spuma de albușuri. Se adaugă treptat și amestecul de făină și cacao și se încorporează până se omogenizează.
- 4
Se toarnă aluatul într-o tavă (nu foarte înaltă) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 25-30 de minute.
- 5
Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit.
- 6
După ce s-a pregătit blatul, se trece la pregătirea cremei pentru prăjitura krem a la krem. Se pune un bol la bain marie. Se adaugă gălbenușurile, zahărul vanilinat și zahărul. Se amestecă
- 7
până se deschid la culoare. Se iau de pe foc și se mixează timp de 10 minute. Peste mixul de gălbenușuri se adaugă mascarponele care este rece și se mixează din nou. Se adaugă frișca bătută și se amestecă ușor cu o spatulă.
- 8
Crema prăjiturii krem a la krem se dă la frigider până se montează prăjitura.
- 9
Următorul pas este pregătirea glazurii. Se topește ciocolata la bain marie. Se adaugă frișca lichidă și se amestecă până se omogenizează.
- 10
Se ia de pe foc și se adaugă și untul. Se amestecă din nou și gata și glazura prăjiturii krem a la krem.
- 11
Ultimul pas este montarea prăjiturii krem a la krem. Crema răcită se întinde uniform pe toată suprafața blatului, răcit și el. Se toarnă și glazura de ciocolată, se întinde și ea pe toată suprafața și se dă din nou la frigider.
- 12
Peste câteva ore se scoate, se taie și se servește.