Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Irish Lamb – Rasol de miel cu os | Rețetă de Chef Samuel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (1 porție)

600 g rasol de miel
30 g curmale
200 ml vin alb
30 g caise uscate
20 g făină
4 g sare
50 g ceapă
5 g coriandru proaspăt
50 ml ulei
10 g usturoi
3 g piper
30 g pastă de roşii
50 g portocale
20 g stafide
50 g morcov
migdale

Preparare

    1

Se curăță toate legumele și se taie în bucăți mari pentru că mielul se gătește mai greu și timpul de preparare este mai lung. Legumele și carnea se gătesc împreună pentru că vor avea la final un gust aparte.

    2

Se rumenește carnea în tigaie cu sare și piper și se adaugă apoi pasta de roșii și făina pentru a forma un sos cremos care se gătește aproximativ 5 minute la foc mic. Se pune și vinul în acest sos și se mai lasă încă 2-3 minute pe foc.

    3

Se pun legumele (inclusiv usturoiul întreg, nedescojit, dar spălat) și carnea cu sos într-o tavă, se acoperă cu apă și se pun în cuptor la 170 de grade (temperatură medie la cuptoarele cu gaz), timp de aproximativ 2h -2h 30 minute.

    4

Se întoarce din când în când carnea, se pune periodic sos din tavă și deasupra cărnii, cu un polonic. După aproximativ 2 ore, când sosul e deja cremos, se pun ierburile proaspete și fructele tăiate bucățele. Se mai lasă tava aproximativ 15 minute la cuptor. În final, usturoiul se descojește pentru a fi savurat, alături de restul ingredientelor din tavă.