Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Creveți Saganaki

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

7 linguri ulei de măsline
4 cepe tocate mărunt
6 căței de ustoroi
1 ardei iute
1 kg creveţi decorticați
200 ml vin alb sec
1 kg roșii decojite și tocate
2 lingurițe oregano uscat
300 g brânză feta
sare
piper
1 legătură de pătrunjel proaspăt

Preparare

    1

Se curață creveții sau se decongelează. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se călește ceapa și usturoiul până devin aurii. Se adaugă ardeiul iute dacă se dorește o notă picantă.

    2

Se adaugă creveții în tigaie și se gătesc până devin rozalii. Se toarnă vinul alb și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă roșiile tocate și oregano, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă și roșiile își eliberează aromele.

    3

Se adaugă brânza feta sfărâmată sau tăiată cubulețe și se bagă la cuptor, la 200°C, timp de 20 de minute sau până când branza este rumenită frumos. Se scoate preparatul creveti saganaki din cuptor, se presară pătrunjel proaspăt și se servește cald, direct din tigaie.