Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Creier pane

Cel mult 30 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Ingrediente pentru creier pane:

500 g creier de porc
1 L apă
2 lingurițe sare
zeama de la 1/2 lămâie
sare
piper
3 ouă
5 linguri făină
5 linguri pesmet panko
500 ml ulei pentru prăjit
felii de lămâie, pentru servit
pătrunjel proaspăt pentru servit
salată verde
ceapă verde

Ingrediente pentru dressing-ul preparatului creier pane:

1 linguriță muștar Dijon
100 ml ulei
zeama de la 1/2 lămâie
sare
piper
fulgi de chili

Preparare

    1

Se ţine creierul în apă rece timp de o oră pentru a se curăţa cheagurile de sânge. Se pune la scurs într-o strecurătoare. Se scoate şi se opărește în apă fiartă (în care se pun foi de dafin, piper, şi sare) foarte puţin, 60-70 de secunde. Se pune din nou la scurs în strecurătoare. După ce s-a scurs bine, se asezonează cu sare, piper, pe ambele părţi.

    2

Se pune făina într-un bol, ouăle în altul şi pesmetul panko în al treilea bol. Se trece fiecare bucată de creier prin făină, ou şi pesmet panko şi se aşează pe un platou. Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se adaugă bucăţile de creier şi se prăjesc la foc mediu, timp de 4-6 minute pe fiecare parte. Atunci când se prăjesc, nu trebuie să fie foarte multe bucăţi în tigaie. Bucățile de creier se scot uşor, pe un platou pe care se pun şerveţele de hârtie absorbante.

    3

Preparatul creier pane se serveşte fierbine cu salată şi ceapă verde, asezonată cu puţină zeamă de lămâie, sare, piper, fulgi de chili. Langă salata verde se prepară un dressing din muştar, ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi fulgi de chili. Se amestecă bine şi gata dressing-ul.