Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cozonac cu aluat de tip foietaj | Rețetă de Chef Samuel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Pentru aluat

150 ml lapte
500 g făină
50 g zahăr
3 ouă
20 g drojdie proaspătă
10 g sare
200 g unt
100 g cremă de ciocolată
100 g coajă rasă de portocale

Pentru glazură

1 ou
100 g zahăr

Preparare

    1

Pentru a pregăti aluatul pentru acest cozonac, pune într-un bol laptele, făina, zahărul, ouăle, drojdia, sarea și amestecă-le max. 5 minute. Adaugă 50 de grame de unt și mai frământă-l încă 10 minute; lasă-l la frigider peste noapte.

    2

A doua zi scoate aluatul și restul de unt din frigider și lasă-le la temperatura camerei. După ce se înmoaie untul, întinde aluatul sub formă de pătrat și întinde și untul moale pe jumătatea blatului. Îl împăturești în două ca și cum ai închide o carte, având grijă ca marginile să fie bine lipite. Întinzi bine aluatul cu sucitorul ca să se încorporeze untul, îl pliezi în două sau în trei și apoi îl pui la frigider pentru 30 de minute. Îl scoți apoi și îl întinzi din nou, îl pliezi și îl pui iar la rece. Repeți această etapă de 6 ori.

    3

Când este gata, întinzi o foaie subțire, pui deasupra crema de ciocolată și coajă rasă de portocale. Tai fâșii de 10 cm lățime și le rulezi. Le pui în tava de copt tapetată cu făină și le lași la dospit 45 de minute, apoi ungi cozonacul cu ou bătut cu zahăr și îl pui la cuptor la 175°C timp de 35 de minute.


Vezi cum se face