Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Coadă de vițel feliat în sufleu de cartofi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg coadă de vițel feliată
1 kg cartofi
100 g unt
3 ouă
100 g cașcaval
2-3 morcovi
ardei
cepe mici
100 ml ulei de măsline
1 legătură pătrunjel
3 foi de dafin
1 crenguță cimbru proaspăt
5 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Se pregătesc cozile de vită prin secționarea foarte ușoară a punctelor unde sunt articulate vertebrele. Se taie exact pe acolo și se obțin mai multe bucăți rondele cu miez gelatinos și o culoare frumoasă. Se așează într-o tavă și se stropesc cu câteva picături de ulei de măsline. Se masează bine și se lasă să ajungă încet la temperatura camerei. Între timp se încinge cuptorul la temperatura de 220°C. Se așează bucățile de coadă de vițel în tava gata pregătită și se lasă la cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 de minute, timp în care se întorc pe ambele părți de câteva ori să se rumenească uniform. Se scoate tava din cuptor și se lasă afară pentru câteva minute.

    2

Legumele (morcovii, ceapa și ardeii) se spală, se curăță și se taie în bucățele. Se încinge o oală de fontă cu capac (o oală care se poate folosi și în cuptor) și se așează legumele tăiate în ea, împreună cu câteva linguri de ulei. Se călesc la foc domol cam 10 minute până ce se rumenesc un pic. Se asezonează cu sare, piper și foi de dafin. Se lasă în continuare la foc până scade lichidul lăsat de legume și aceștia încep să sfârâie. Se presară pătrunjelul verde și se amestecă în continuare.

    3

Într-un bol încăpător plin cu apă se fierb cartofii tăiați cubulețe cu unt și sare. Din momentul în care încep să fiarbă cartofii, se mai lasă aproximativ 20 de minute pe foc apoi se scot și se scurg. Gălbenușurile se mixează cu un praf de sare, piper apoi se adaugă cimbrul proaspăt tocat mărunt. Separat, se bat albușurile cu o paletă de silicon, cu mișcări de sus în jos.

    4

Peste acest amestec se încorporează întâi preparatul din coadă de vițel și legume apoi se adaugă cartofii. Cașcavalul se dă pe răzătoare cu ochiuri mari. Se unge un vas ceramic cu ulei, se pune jumătate din amestecul de cartofi, un strat de cașcaval ras, restul de cartofi și deasupra iar cașcaval. Toată compoziția se lasă la cuptor pentru câteva minute iar la final se presară frunze de pătrunjel.