Ciorbă rădăuțeană
Valori nutritive
(Per porție)-
90.6/379kcal / kJ
-
3.2 gcarbo-hidrați
-
8.2 gproteine
-
5 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
90.6/379 kcal/kJ,
3.2 g carbo-hidrați,
8.2 g proteine,
5 g grăsimi
Ingrediente (10 porții)
1 kg | piept de pui nedezosat cu piele |
2 | cepe mici |
2 | morcovi |
1/2 rădăcină pătrunjel | |
1/2 țelină | |
1/2 păstârnac | |
250 ml | smântână pentru gătit |
2 | gălbenuşuri |
40 ml | oțet |
4 | căței de ustoroi |
sare | |
piper | |
leuștean |
Preparare
- 1
Se fierbe pieptul de pui la foc mediu spre mic, într-o oală de 5 L, acoperindu-l cu 4 L de apă rece. Se adaugă o linguriţă de sare. Se spumează de câteva ori, până nu se mai formează spumă deloc.
- 2
După spumare se adaugă legumele tăiate în jumătate şi câteva boabe de piper. Se reduce focul şi se lasă să fiarbă 60 de minute până când pieptul se desprinde de pe os.
- 3
Se scot carnea şi legumele şi se strecoară zeama. Se îndepărtează pieliţa şi se taie în şuviţe subţiri. Legumele fierte se taie cubuleţe şi se adaugă în zeama strecurată împreună cu şuviţele de carne.
- 4
Se fierbe la foc mic încă 5 minute şi apoi se lasă să se odihnească.
- 5
Într-un bol, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi se adaugă 2-3 polonice din ciorba fierbinte. Se amestecă până se omogenizează şi se adaugă în oala cu ciorbă (cu focul stins).
- 6
Se amestecă uşor, se adaugă usturoiul zdrobit, oţetul (după gust) şi leuşteanul proaspăt tocat.