Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Chec cu mere

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)

Valori nutritive

(Per porție)

Ingrediente (10 porții)

4 ouă
30 g stafide
200 g făină
1 plic zahăr vanilinat
2 lingurițe scorţişoară
10 g praf de copt
3-4 mere
100 g zahăr
sare
zeama de la 1/2 lămâie
200 ml lapte
70 g unt topit și răcit
30 g nuci mărunțite

Preparare

    1

Pentru început, se pun stafidele într-un bol cu apă pentru a se hidrata.

    2

Se pun ouăle într-un bol, se adaugă făina, un praf de sare și untul topit și răcit. Se omogenizează toate ingredientele și apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară și se amestecă. La final se adaugă laptele puțin câte puțin până se omogenizează compoziția.

    3

După ce se pregătește compoziția, se spală și se curăță merele și se taie cubulețe. Se pun merele într-un bol, se adaugă puțină zeamă de lămâie și 1 linguriță de scorțișoară. Se amestecă bine și apoi se pun peste compoziția de chec pregătită mai devreme. Se adaugă stafidele hidratate și nucile mărunțite.

    4

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 175 °C, pentru aproximativ 60 de minute.

    5

Când este gata, se scoate, se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune pe un grătar, se pudrează, se feliază și se servește desertul chec cu mere.