Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ceafă de porc fără os în stil englezesc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc fără os
100 g unt
400 g morcov
4 ouă
1 țelină
100 ml ulei de măsline
4 bucăți cepe albe
200 g piper verde boabe
1 legătură cimbru proaspăt
4 căței usturoi
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

În ceea ce privește ceafa de porc fără os gătită în stil englezesc (plăcinta englezească) se poate folosi aluat pregătit în casă sau cumpărat din comerț, fraged, foitaj proaspăt ori foi din făină subțiri. Indiferent de tipul de aluat folosit, acesta se ține la rece înainte de utilizare și se manipulează cât mai repede. Foile de plăcintă subțiri se țin sub un prosop umed, bine stors, pentru a nu se usca în timpul prelucrării și se ung individual cu ulei de măsline sau unt topit pe toată suprafața acestora.

    2

Umplutura: Se toacă ceapa foarte mărunt, se călește în uleiul bine încins până prinde o frumoasă culoare aurie, se adaugă morcovii tăiați bucățele, cățeii de usturoi zdrobiți până se formează din acestea o pastă densă, țelina și cimbrul proaspăt, se lasă la înăbușit într-o tigaie, peste care se adaugă o linguriță de unt și puțină apă la temperatura camerei pentru a se întrepătrundă ingredientele, iarla final toată compoziția se lasă la răcit.

    3

Separat, într-un bol, se pune carnea tăiată în cuburi mici de un centimetru, pătrunjelul mărunțit, condimentele, sarea, piperul, ceapa verde și boabele de piper, iar totul se amestecă foarte bine, după care bolul se acoperă cu o folie alimentară transparentă și se lasă la marinat pentru cel puțin 24 de ore la rece. În tigaia în care s-au călit legumele, se adaugă bucățile de carne pentru a fi rumenite pe toate părțile înainte de a fi gătite în tava rotundă.

    4

În acest timp se preîncălzește cuptorul la o temperatură de aproximativ 180°. Se scoate aluatul din frigider cu 15 minute înainte să se înceapă asamblarea plăcintei. Din aluatul fraged se va face un disc ce va forma baza plăcintei, care se așează într-o tavă rotundă, căptușită cu hârtie de copt unsă cu unt. Deasupra aluatului se pune carnea în care se adaugă toate celelelate legume preparate înainte în tigaie și se întinde pe toata suprafața tăvii.

    5

Din aluatul de foitaj se formează un alt disc cu care se acoperă plăcinta. Se face o gaură în mijlocul plăcintei, se unge cu o pensulă marginile aluatului cu ou și se sigilează bine plăcinta. Restul de ou, se amestecă cu puțină apă și se folosește pentru a unge plăcinta, care se lasă in cuptor pentru coacere la o temperatură de aproximativ 240°C, timp de 15-20 de minute. Se acoperă plăcinta cu hârtie de copt sau folie de aluminiu după preferința fiecăruia și se coboară temperatura cuptorului la 180°C.

    6

Plăcinta se coace aproximativ o ora și 15 minute, în total. Acest fel de mâncare se servește cu cartofi natur, piure, cartofi prăjiți, orez, cus-cus, legume trase la tigaie, salată verde sau de sezon sau orice garnitură preferată.