kaufland.ro/retete
Carbonada - Vită în bere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
| 6 | cepe |
| 1 | morcov mic |
| 3 linguri | făină |
| 20 g | unt |
| 3 linguri | pesmet |
| 3 linguri | oțet |
| 250 ml | bere blondă |
| 2 | ardei iuți |
| 1 linguriță | zahăr |
| 2 | frunze de dafin |
| piper | |
| cimbru | |
| sare | |
| 0.5 kg | carne de vită |
Preparare
- 1
Speli carnea și, pe cât posibil, o cureți de pielițe. O tai în cubulețe pe care le călești în untul topit, pentru 5 minute, până când își schimbă culoarea și își lasă zeamă.
- 2
Între timp, cureți ceapa și morcovul, le speli și le tai mărunt. Le adaugi peste carne, iar când ceapa a devenit sticloasă, torni oțetul, 1 lingură de apă, berea și condimente după gust, zahărul și puțină sare. Lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea.
- 3
Amesteci făina și pesmetul cu puțină apă făina și le adaugi în mâncare. Amesteci mereu, iar după ce sosul a scăzut, adaugi ardeii iuți, curățați de cotoare și semințe și tăiați în fâșii.