
Carbonada - Vită în bere
Ingrediente (8 porții)
0.5 kg | carne de vită |
6 | cepe |
1 | morcov mic |
3 linguri | făină |
20 g | unt |
3 linguri | pesmet |
3 linguri | oțet |
250 ml | bere blondă |
1-2 | ardei iuți |
1 linguriță | zahăr |
2 | frunze de dafin |
piper | |
cimbru | |
sare |
Util
-
Servești carbonada cu orez și diverse salate.
Preparare
- 1
Speli carnea și, pe cât posibil, o cureți de pielițe. O tai în cubulețe pe care le călești în untul topit, pentru 5 minute, până când își schimbă culoarea și își lasă zeamă.
- 2
Între timp, cureți ceapa și morcovul, le speli și le tai mărunt. Le adaugi peste carne, iar când ceapa a devenit sticloasă, torni oțetul, 1 lingură de apă, berea și condimente după gust, zahărul și puțină sare. Lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea.
- 3
Amesteci făina și pesmetul cu puțină apă făina și le adaugi în mâncare. Amesteci mereu, iar după ce sosul a scăzut, adaugi ardeii iuți, curățați de cotoare și semințe și tăiați în fâșii.