Baghetă Bistro cu unt cu castraveţi
Valori nutritive
(Per porție)-
174/729kcal / kJ
-
25.7 gcarbo-hidrați
-
4.4 gproteine
-
5.7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
174/729 kcal/kJ,
25.7 g carbo-hidrați,
4.4 g proteine,
5.7 g grăsimi
Ingrediente (23 bucăți)
cca 55 g | fulgi de ovăz mari |
250 g | făină integrală de secară |
450 g | făină ac, tip 1050 |
sare | |
1 cub | drojdie proaspătă (= 42 g) |
3 | castraveţi cornişon |
1-2 linguriţe | muştar dulce |
1 vârf de cuțit | fulgi de chili |
150 g | unt moale |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Înmuiaţi 50 g de fulgi de ovăz în 50 ml de apă călduţă. Frământaţi cele două tipuri de făină cu 1 lingură de sare, drojdia fărâmiţată şi cca. 450 ml de apă călduţă şi lăsaţi aluatul la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi fulgii de ovăz şi frământaţi şi lăsaţi să dospească încă cca. 30 de minute.
- 2
Modelaţi aluatul într-o baghetă mare sau două baghete mai mici, aşezaţi-le într-o formă dreptunghiulară sau în 2 forme pentru baghete şi mai lăsaţi-le să dospească încă cca. 30 de minute. Ungeţi pâinea cu apă cu ajutorul unei pensule, presăraţi fulgii de ovăz rămaşi deasupra şi coaceţi-o în cuptorul preîncălzit la 240 °C (gaz: treapta 6, convecţie aer 220 °C) aprox. 20-25 minute, până devine brun-aurie. Introduceţi şi un castron cu apă împreună cu pâinea în cuptor.
- 3
Pentru unt, tăiaţi castraveţii cornişon şi castravetele chili în cubuleţe mici. Frecaţi untul până devine spumă, încorporaţi cimbru, castraveţii şi muştarul şi asezonaţi untul cu sare şi piper. După ce scoateţi pâinea din cuptor, lăsaţi-o puţin să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, crestaţi-o, umpleţi crestăturile cu untul şi serviţi