Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Baghetă Bistro cu unt cu castraveţi
© Redacția Kaufland

Baghetă Bistro cu unt cu castraveţi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 174/​729
  kcal / kJ
 • 25.7 g
  carbo-hidrați
 • 4.4 g
  proteine
 • 5.7 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  174/729 kcal/kJ, 25.7 g carbo-hidrați, 4.4 g proteine, 5.7 g grăsimi

Ingrediente (23 bucăți)

cca 55 g fulgi de ovăz mari
250 g făină integrală de secară
450 g făină ac, tip 1050
sare
1 cub drojdie proaspătă (= 42 g)
3 castraveţi cornişon
1-2 linguriţe muştar dulce
1 vârf de cuțit fulgi de chili
150 g unt moale
piper proaspăt măcinat

Preparare

  1

Înmuiaţi 50 g de fulgi de ovăz în 50 ml de apă călduţă. Frământaţi cele două tipuri de făină cu 1 lingură de sare, drojdia fărâmiţată şi cca. 450 ml de apă călduţă şi lăsaţi aluatul la dospit, acoperit, cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi fulgii de ovăz şi frământaţi şi lăsaţi să dospească încă cca. 30 de minute.

  2

Modelaţi aluatul într-o baghetă mare sau două baghete mai mici, aşezaţi-le într-o formă dreptunghiulară sau în 2 forme pentru baghete şi mai lăsaţi-le să dospească încă cca. 30 de minute. Ungeţi pâinea cu apă cu ajutorul unei pensule, presăraţi fulgii de ovăz rămaşi deasupra şi coaceţi-o în cuptorul preîncălzit la 240 °C (gaz: treapta 6, convecţie aer 220 °C) aprox. 20-25 minute, până devine brun-aurie. Introduceţi şi un castron cu apă împreună cu pâinea în cuptor.

  3

Pentru unt, tăiaţi castraveţii cornişon şi castravetele chili în cubuleţe mici. Frecaţi untul până devine spumă, încorporaţi cimbru, castraveţii şi muştarul şi asezonaţi untul cu sare şi piper. După ce scoateţi pâinea din cuptor, lăsaţi-o puţin să se răcească pe un grătar pentru prăjituri, crestaţi-o, umpleţi crestăturile cu untul şi serviţi