Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Sote din cotlet de porc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc fără os
2 cepe mari
3-4 căței usturoi
2 ardei grași roșii
100 ml vin
100 ml sos de roșii
1 legătură ceapă verde
10 g boia de ardei
100 ml ulei de măsline
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Carnea se taie în bucăți mai mici, se sărează foarte puțin, și se lasă pentru cel puțin 2 ore la rece. Apoi, bucățile de carne se masează cu ulei de măsline, sare și piper și se lasă la rumenit pentru 2-3 minute în tigaia încinsă pe fiecare parte, la foc mediu, până ce acestea capătă o culoare ușor aurie. Când carnea începe să se coloreze, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă la înăbușit în tigaia acoperită cu un capac. Între timp se adaugă din când în când câte puțină apă caldă și se amestecă.

    2

Se alege o tavă de cuptor, se unge cu puțin unt pe toată suprafața ei, se așează feliile de cotlet, ceapa călită, cățeii de usturoi, ceapa verde proaspătă, sare și piper și se lasă în cuptorul în prealabil încălzit la temperatura de 150°C - 160°C pentru aproximativ 2 ore, la foc mediu.

    3

În tigaia în care s-au rumenit bucățile de carne se pun la loc coteltele de porc, se adaugă usturoiul pisat mărunt și ardeiul gras tăiat julien, sosul de roșii, foarte puțină sare, piper și boiaua și se lasă la foc mediu sa fiarbă în sucuul propriu. După aproximativ 10 minute se adaugă vinul și puțină apă caldă, se pune capacul și se lasă să fiarbă toată compoziția pentru câteva minute până ce scade sosul.

    4

Cotletele de porc se montează în sosul rezultat alături verdeață, pe deasupra picurându-se uleiul de măsline presărat cu patrunjel verde și se servesc alături de garnitura aleasă. Pentru un plus de savoare se poate servi cu o felie de pâine prăjita.