Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Zacuscă de gogonele și morcovi
© Burda România

Zacuscă de gogonele și morcovi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

3 kg gogonele verzi
1 kg ceapă
14 ardei grași roșii
15 gogoșari
1 kg morcovi
500 ml ulei
150 g muștar
200 g sare
1 /2 pahar zahăr
foi de dafin
piper
250 ml oțet
apă

Util

  • Sterilizează zacusca în borcanele descoperite, până când prinde puțină pojghiță deasupra, apoi fixează-le capacele sau leagă-le cu celofan dublu și continuă sterilizarea. Se va păstra astfel timp îndelungat, fără să mucegăiască.


Preparare

    1

Cureți și speli toate legumele. Dai morcovii pe răzătoarea mare, toci ceapa mărunt, iar celelalte legume le tai cuburi.

    2

Le amesteci cu sarea și le lași până a doua zi, când le strecori și le pui la fiert cu apa, oțetul, zahărul și condimente după gust.

    3

Fierbi compoziția până scade, apoi o lași să se răcească.

    4

Între timp, încorporezi treptat uleiul în muștar, ca la maioneză. Amesteci muștarul și uleiul cu legumele răcite.

    5

Repartizezi zacusca în borcane curate și uscate, pe care le legi cu celofan dublu sau le capsezi și le sterilizezi timp de câteva ore. Lași borcanele să se răcească, apoi le depozitezi în cămară.