
Vițel cu susan și gulii
Ingrediente (6 porții)
6 felii | pulpă de vițel |
2 linguri | vin dulce |
1 lingură | zeamă de lămâie |
2 | gulii mijlocii |
300 g | morcovi |
4 linguri | ulei |
sare | |
piper | |
1 lingură | semințe de susan |
coajă rasă de la 1 lămâie |
Util
-
Sărezi și condimentezi mâncarea și o servești cu garnitură de orez.
Preparare
- 1
Speli carnea și o tai în fâșii. Amesteci vinul cu zeama de lămâie și piperul. Stropești fâșiile cu acest amestec și le păstrezi în frigider pentru ½ oră.
- 2
Cureți și speli guliile și morcovii, apoi le tai în bastonașe subțiri, pe care le înăbuși timp de 5 minute în 2 linguri de ulei încins, amestecând ușor. Când s-au înmuiat, le presari cu sare și piper și le scoți din tigaie.
- 3
Torni în tigaie uleiul rămas, îl lași să se încingă și înăbuși carnea pentru 15 minute, întorcând-o pe toate părțile și picurând câte puțin din amestecul în care s-a marinat.
- 4
Presari susanul, coaja de lămâie rasă și pui legumele.