Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Vită cu piper și nuci

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 499/​2087.81
  kcal / kJ
 • 6 g
  carbo-hidrați
 • 33 g
  proteine
 • 34 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  499/2087.81 kcal/kJ, 6 g carbo-hidrați, 33 g proteine, 34 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

500 g pulpă de vită
2 lingurițe boabe de piper
80 g miez de nucă
10 g unt
1 ceapă tăiată felii subțiri
350 g ciuperci tăiate felii
4 linguri coniac
150 ml smântână fermentată
80 g rucola
50 ml ulei
sare

Preparare

  1

Se taie pulpa de vită în fâșii subțiri, înlăturând orice urmă de grăsime. Se zdrobesc ușor boabele de piper într-un mojar cu pistil (sau cu ajutorul sucitorului) și se pun într-un castron mare. Se amestecă fâșiile de carne cu boabele de piper.

  2

Se prăjesc nucile. Se pune miezul de nucă într-o tigaie mare sau într-un wok și se prăjește pe foc potrivit spre mare, amestecând regulat 2-3 minute.

  3

Se prăjesc legumele. Se încinge untul cu 1 lingură de ulei într-un wok sau o tigaie și se prăjește ceapa pe foc potrivit 3-4 minute, sau până începe să se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se prăjesc pe foc mare 3-4 minute, sau până încep să se înmoaie. Se presară cu puțină sare.

  4

Se prăjește carnea. Se scot ceapa și ciupercile și se pun pe o farfurie. Se adaugă în tigaie restul de ulei și se prăjesc pe foc iute fâșiile de carne, 2-3 minute, sau până se colorează uniform.

  5

Se adaugă coniacul și dă-l în clocot. Se fierbe circa 30 de secunde. Se pun la loc în tigaie ceapa și ciupercile și se amestecă și smântâna. Se încinge până ce amestecul devine uniform. Se adaugă rucola și se amestecă până când frunzele se înmoaie, apoi se presară deasupra nucile și se servește imediat.