Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Vinete coapte umplute cu cușcuș

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 770/​3221
  kcal / kJ
 • 69 g
  carbo-hidrați
 • 25 g
  proteine
 • 41 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  770/3221 kcal/kJ, 69 g carbo-hidrați, 25 g proteine, 41 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

2 vinete
1 lămâie bio
1 cățel de usturoi
câteva frunze mentă proaspătă
120 ml supă de legume
1 rodie
80 g brânză Feta
200 g iaurt (3,5 % grăsime)
20 g fulgi de migdale
sare
1 ceapă roșie
1/2 linguriță fulgi de chili
1 lingură mix condimente Ras el-Hanout
4 linguri ulei de măsline
100 g cușcuș

Util

 • Vinetele sunt savuroase și cu orez Basmati fiert cu șofran. Preparatul poate fi vegan, dacă vei înlocui brânza Feta cu brânză tofu, iar iaurtul clasic cu unul de tip vegan.


Preparare

  1

Vinetele se spală, se taie jumătăți, se scobesc cu o lingură până se lasă o margine cu lățimea de 1 cm. Vinetele se sărează, pulpa scoasă se taie cubulețe cu mărimea de 0,5 cm, se sărează ți se pun de-o parte.

  2

Cuptorul se încinge în prealabil la 200 grade aer recirculat (220 grade temperatură superioară/inferioară).

  3

Se curăță ceapa și usturoiul și se taie cubulețe fine. Brânza Feta se scurge și se mărunțește. Menta se spală, se rup frunzulițele și se taie fâșii fine. Lămâia se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare, se rade coaja și se stoarce sucul. Se scot sâmburii de rodie.

  4

Se fierbe supa de legume și se condimentează cu Ras el-Hanout, 1 lingură suc de lămâie, sare și fulgi de chili. Peste cușcuș se toarnă supa fierbinte de legume, se lasă 5 minute cu capacul deasupra și apoi se afânează cu o furculiță.

  5

Se usucă prin tamponare cubulețele de vânătă și se prăjesc 2-3 minute în 2 linguri de ulei de măsline încins. Se adaugă cubulețele de ceapă și de usturoi și se călesc în continuare, la căldură medie, cu fulgii de migdale, aproximativ 1 minut. Masa de vinete se încorporează în cușcuș cu menta, 1 linguriță coajă de lămâie și brânza Feta.

  6

Se usucă prin tamponare jumătățile de vânătă, se înțeapă din exterior de mai multe ori cu o scobitoare, se picură restul de ulei de măsline, se umplu cu cușcuș și se coc la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 25-30 de minute.

  7

Iaurtul se amestecă omogen cu sarea, restul sucului de lămâie și coaja de lămâie. Se scot vinetele din cuptor, se picură iaurt peste ele și se servesc cu sâmburi de rodii presărați deasupra.