Vafe vegane cu sfeclă roșie
Ingrediente (6 porții)
| 500 g | sfeclă |
| 3 | ceapă verde |
| sare | |
| crenguțe de cimbru | |
| 250 g | făină |
| 2 linguri | ovăz |
| 100 g | margarină |
| 290 ml | lapte de migdale |
| piper | |
| 2 | mere |
| 1 lingură | oțet de mere |
| 1 lingură | ulei de nuci |
| 1 linguriță | praf de copt |
Preparare
- 1
Spălați, curățați și răzuiți sfecla roșie.
- 2
Se spala ceapa, se taie rondele fine si se amesteca cu sfecla rosie cu 1/2 lingurita de sare.
- 3
Se spala cimbrul, se scurge si se aleg frunzele.
- 4
Se amestecă făina cu 1/2 linguriță de sare, praful de copt, fulgi de ovăz și cimbru, se amestecă cu margarina, băutura de migdale și jumătate din sfeclă roșie pentru a forma un aluat neted. Asezonați cu sare și piper.
- 5
Preîncălziți și ungeți aparatul de fafe.
- 6
Puneți aluatul în fierul de vafe folosind 2 linguri și coaceți șase vafe.
- 7
Merele se curata de coaja, se taie in optimi, se scoate miezul, se taie felii subtiri si se amesteca cu restul de sfecla rosie rasa.
- 8
Asezonați legumele crude cu oțet de mere, ulei de nucă, sare și piper și serviți cu vafele calde.