Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Vafe de înghețată din aluat de churros

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 1166/​4874
  kcal / kJ
 • 113 g
  carbo-hidrați
 • 20 g
  proteine
 • 71 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  1166/4874 kcal/kJ, 113 g carbo-hidrați, 20 g proteine, 71 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

75 g unt
100 g zahăr
100 g făină
1 vârf de cuțit praf copt
3 ouă
2 lingurițe scorțișoară
250 ml apă
ulei
1 vârf de cuțit sare
2 fire mentă
4 cupe îngheţată de vanilie
2 forme de silicon pentru brioșe

Preparare

  1

Untul, apa și sarea se dau în clocot într-o oală. Făina și praful de copt se adaugă prin cernere și totul se amestecă într-un aluat omogen. De îndată ce se desprinde aluatul, acesta se introduce într-un castron și se lasă să se răcească. Ouăle se încorporează în aluatul răcit, iar amestecul se pune într-un un poș cu vârf de stea.

  2

Formele de brioșă se pun într-o farfurie cu deschizătura în jos și se ung cu ulei cu ajutorul pensulei. Aluatul se pune pe forme până se acoperă complet. Apoi se țin la congelator aprox. 30 de minute.

  3

Scorțișoara și zahărul se amestecă într-un castron. Uleiul se încinge într-o oală, formele de brioșă se scot din aluat și se prăjesc în ulei până se rumenesc. Cupele de înghețată churros se scurg, se trec prin amestecul de scorțișoară și zahăr și se lasă să se răcească.

  4

Între timp se spală menta, se usucă prin scuturare și se rup frunzulițele. Vafele de înghețată churros se umplu cu câte 2 cupe de înghețată și se ornează cu mentă.


Vezi cum se face