Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Turnulețe din portocale cu nucă de cocos

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (30 bucăți)

30 g unt
70 g zahăr pudră
20 g masă de marzipan
2 albușuri de ou
50 g făină
2 linguri lapte
100 g ciocolată albă
1 lingură fulgi de nucă de cocos
100 ml smântână
1 cl lichior de portocale
zest de portocale

Util

  • Se acoperă cu restul foițelor din aluat, se ornează cu zest de portocale și, după dorință, se presară deasupra zahăr pudră și se servesc.


Preparare

    1

Se bat untul și zahărul pudră până se obține o spumă albă. Se taie marțipanul în bucăți mici, se adaugă gradual și se mai bate cca 3 minute. Se încorporează alternativ albușuri de ou și făină, se adaugă lapte în funcție de necesități și se lasă aluatul să se răcească acoperit.

    2

Se toacă fin ciocolata. Se rumenesc fulgii de porumb într-o oală fără grăsime, se stinge cu smântână și se încălzește. Se amestecă ciocolata, se topește amestecându-se în tot acest timp și crema obținută se lasă la răcit acoperită.

    3

Din aluat se așează cu o linguriță cca. 60 de discuri pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, se aplică prin mișcări circulare, se coc până timp de cca 5 minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C și se lasă la răcit.

    4

Crema din smântână răcită se bate, se adaugă lichior de portocale și se distribuie cu o linguriță pe jumătate dintre foițele din aluat.